Vijf talenten starten in traineeshipprogramma van BlinkLane

01 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De vijfde editie van het BlinkLane Traineeship is van start gegaan. Vijf trainees zijn het programma ingestroomd: Rosanne Hakfoort, Rik de Groot, Priya Panday, Pim Ruijs en Bronté Verhoeven. 

Voor getalenteerde afgestudeerden vormen traineeships vandaag de dag een zeer populaire manier om hun carrière in een stroomversnelling te brengen. Een traineeship biedt starters een steile leercurve, via een mix van training, werkervaring en snelle persoonlijke ontwikkeling. 

Het traineeship van BlinkLane – een adviesbureau dat organisaties helpt met transformeren en innoveren – bestaat uit een programma van een jaar, waarin de jonge talenten in teams worden ingezet in twee uitdagende opdrachten binnen grote organisaties. Daarnaast volgen ze een intensief trainingsprogramma rond thema’s als agile, digitale transformatie en innovatie. Onlangs zijn weer vijf ondernemende starters begonnen aan het traineeship. 

Rosanne Hakfoort voltooide in 2014 de bachelor Human Resource Management af aan Hogeschool INHOLLAND en voegde hier vorig jaar de master Organization Sciences aan toe, die ze volgde aan de VU Amsterdam. Haar masterscriptie over organisatiecultuur schreef ze bij Royal HaskoningDHV. De afgelopen jaren was ze naast haar studie vanuit recruitmentbedrijf Dutchwebshark actief als Talent Consultant (a.i.) voor Gamebasics en Drukwerkdeal.nl. Eerder werkte ze al als Consultant Procurement bij recruiter Hays.

Vijf talenten starten in traineeshipprogramma van BlinkLaneRik de Groot behaalde in 2017 zijn master Strategic Entrepreneurship aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University, nadat hij hier eerder al de bachelor Business administration afrondde. Tijdens zijn master werkte hij een kleine twee jaar als Accountmanager voor IT-administratiebedrijf Blue10. Na zijn afstuderen was hij enkele maanden Management Trainee bij Quality Uitzendbureau. De Groot omschrijft zichzelf als iemand met een “hands-on mentaliteit” en constant doorzettingsvermogen in het verbeteren van prestaties: “Mijn vraag binnen bedrijven: ‘Kan een taak efficiënter worden uitgevoerd?’”

Priya Panday studeerde vorig jaar af aan de Business School van de UvA, waar ze de master Business Administration volgde. Eerder voltooide ze aan de UvA de bachelor Organizational Psychology. Gedurende haar bachelorfase bracht ze ook een semester door aan de University of Maryland (VS). Naast haar master was ze ook een jaar actief als Chairwoman van Master Career Club Business Administration bij studievereniging Sefa. Verder werkte ze naast haar studie via Sparq als receptioniste bij bedrijven als Google, Deloitte, Philips, UBS en AkzoNobel. 

Pim Ruijs voltooide vorig jaar zijn master Management Consulting aan de VU Amsterdam, waar hij ook zijn bachelor Administration & Management doorliep. Hij maakt de overstap naar BlinkLane vanuit studiebegeleider Pallas Athena Group, waar hij zo’n jaar actief was als onderdeel van de Support Staff, nadat hij zich hier eerder een jaar lang inzette als Business Developer. Ook werkte hij een tijd als zzp’er, waarbij hij ondersteunende en adviserende werkzaamheden uitvoerde voor diverse bedrijven. 

Bronté Verhoeven, tot slot, heeft twee mastertitels Business Administration op zak, beide behaald aan de VU Amsterdam: in 2017 voltooide ze Strategy & Organization en het jaar daarop Financial Management. Eerder volgde ze tevens de bachelor Business Administration (Commerciële Economie) aan de Hogeschool van Amsterdam. Hiervoor doorliep ze twee stages: eerst een bij voedings- en drankproducent Jacobs Douwe Egberts en later een bij mediaproductiebedrijf IdtV.