Public Matters verwelkomt twee junior adviseurs en drie trainees

25 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft het team uitgebreid met vijf nieuwe young professionals. Hilde Klapwijk en Lieuwe Burger zijn gestart in de rol van Junior Adviseur, terwijl Rosa Juffer, Stijn Fijneman en Tess de Wit aan de slag zijn gegaan als nieuwe Trainees. Met hun komst geeft het adviesbureau vorm aan zijn verdere groeiambities. 

Hilde Klapwijk zal in haar rol als Junior adviseur Bij Public Matters opdrachtgevers in diverse sectoren gaan ondersteunen, waarbij ze zich vooral toelegt op de zorgsector. In navolging van haar afgeronde masteropleiding Bestuurskunde, behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft Klapwijk in verschillende functies reeds ervaring opgedaan in de Europese, landelijke en lokale politiek.

Zo deed ze bij het ministerie van Binnenlandse Zaken – als afstudeerstagiaire – kennis op het gebied van onder andere innovatie en organisatieverandering op. “Door deze uiteenlopende ervaringen weet zij politieke processen snel te doorgronden, waardoor ze haar cliënten op ieder niveau goed kan adviseren”, aldus Public Matters over hun nieuwe adviseur.

Lieuwe Burger rondde een master in International Management & Public Policy af aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. In zijn loopbaan heeft hij al enige public affairs ervaring opgedaan, zowel op nationaal als Europees niveau, en in verschillende functies. Public Matters over de toegevoegde waarde van Burger: “Door de combinatie van politieke en communicatie expertise kan Lieuwe cliënten met complexe public affairs vraagstukken ondersteunen.”

De kersverse Junior Consultant deed het afgelopen jaar reeds consultancyervaring op bij Rebel, waar hij op projectbasis werkte aan verschillende opdrachten binnen de verpakkingen- en recyclingmarkt, met een focus op het bijhouden van ontwikkelingen rondom de circulaire economie. Eerder had hij bij het adviesbureau stage gelopen in het kader van zijn afstudeeropdracht.

Hilde Klapwijk, Lieuwe Burger, Rosa Juffer, Stijn Fijneman en Tess de Wit

Rosa Juffer volgt momenteel nog de master Political Economy aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij zich heeft gespecialiseerd in geopolitieke ontwikkelingen en energieveiligheid. Tijdens haar bachelor Internationale Betrekkingen aan de Amsterdam University College heeft zij ook een minor politieke communicatie gevolgd, en een semester aan de San Francisco State University gestudeerd. Juffer deed reeds enige PR-ervaring op, als PR-manager en bestuurslid van het evenement-comité van een studievereniging binnen Amsterdam University College en vervulde ook een rol als PR-manager in een eerdere stage bij Red Pers.

Ook Stijn Fijneman is ingestroomd in het traineeprogramma van Public Matters, dat jonge, enthousiaste studenten met interesse in public affairs en politiek voor enkele maanden relevante werkervaring laat opdoen. Momenteel studeert Fijneman nog European Studies aan de Universiteit van Maastricht. Eerder studeerde hij een semester aan de Universiteit van Macau in China. Tijdens het traineeship bij Public Matters zal de jonge trainee zijn scriptie schrijven over agendasetting in het gemeenschappelijk defensie- en veiligheidsbeleid van de Europese Unie. 

Tot slot is ook Tess de Wit gestart als Trainee, zij studeert momenteel Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden. Gedurende haar opleiding heeft rondde ze onder meer de minor Security, Safety and Justice af. Ook doorliep ze een bestuursjaar bij studentenorganisatie AIESEC en is ze lid bij studentenvereniging L.V.V.S Augustinus.

Public Matters helpt klanten, in ons land en internationaal, met onderwerpen als public affairs en lobbying, stakeholder en verenigingsmanagement, het monitoren van intelligence en strategische communicatie. Eind vorig jaar versterkte het Haagse public affairs- en lobbyadviesbureau zich al meermaals met nieuwe jonge talenten, Meest recentelijke aanwinst was Tom Kunzler, die zich in november 2019 aansloot, terwijl een maand daarvoor zes nieuwe young professionals waren gestart.