Zes young professionals aan de slag bij Public Matters

23 oktober 2019 Consultancy.nl

Public Matters heeft zijn team uitgebreid met zes young professionals: Martijn Padberg, Coen Bouricius en Iris Romein zijn elk gestart in de rol van Junior Adviseur, terwijl Silke Herms, Erdem Tiras en Rik Edelenbosch alle drie instromen in het traineeshipprogramma van het lobbyadviesbureau uit Den Haag.

Martijn Padberg is binnen Public Matters aangesteld als Junior Adviseur. Eerder dit jaar studeerde hij af in Internationale Betrekkingen aan Universiteit Leiden, na eerder al te zijn afgestudeerd in Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie aan de UvA. In zijn dagelijks werk bij Public Matters richt hij zich onder meer op ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, agricultuur en vastgoed.

Op basis van deze ontwikkelingen, achtergrondkennis en overleg met betrokken partijen adviseert hij cliënten over hoe zij zich strategisch kunnen positioneren in het politieke, bestuurlijke en publieke speelveld. Padberg licht toe: “Ik haal er voldoening uit om samen met mijn collega’s het meest trefzekere advies te geven om zo het gewenste resultaat te behalen voor onze cliënten.”

Eerder dit jaar rondde Coen Bouricius zijn studie International Public Management & Policy af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, na eerder een opleiding Bestuurskunde te hebben afgerond. In het kader van zijn studies liep hij onder meer een stage op het gebied van strategische communicatie en volgde hij een stage binnen de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Daarnaast is was hij lid van een jongerendenktank van het ministerie van Buitenlandse Zaken (The West Wing).

Als Junior Adviseur bij Public Matters zal Bouricius cliënten in veel verschillende sectoren gaan adviseren en ondersteunen. Hij richt zich vooral op de sectoren zorg, telecom en op de financiële sector. “Op basis van mijn ervaring in de publieke sector geef ik samen met mijn collega’s strategisch advies. Het mooiste van mijn werk is als ik zie dat organisaties door ons toedoen een tastbare impact hebben gemaakt op beleid en de Nederlandse samenleving”, geeft hij aan.

Martijn Padberg, Coen Bouricius en Iris RomeinIris Romein volgde voorafgaande aan haar start bij Public Matters als Junior Consultant de opleiding Russian & European Studies aan Universiteit Leiden. Eerder rondde ze een een bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences af aan Leiden University College. Romein heeft enige consultancyervaring opgedaan, onder meer bij studentenadviesbureau de Young Advisory Group (YAG) en als Junior Consultant bij de Consulting Academy.

Gedurende haar studiejaren deed ze veel ervaring op in het buitenland, onder meer in China en Kenia, terwijl ze daarnaast vloeiend Frans spreekt. In haar nieuwe rol bij Public Matters richt ze zich vooral op de zorg- en energiesector. Romein: “Als voormalig strategy consultant ben ik veel in aanraking gekomen met een verscheidenheid aan sectoren.”

Silke Herms is binnen Public Matters ingestroomd als Trainee en kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging: “Na in drie jaar de bacheloropleiding Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen te hebben afgerond, kijk ik er erg naar uit om voor vijf maanden de academische wereld te verlaten en mijn eerste kennismaking met het werkende leven te krijgen”, aldus Herms.

Als trainee bij Public Matters zal ze bij verschillende adviseurs meekijken om te achterhalen waar haar interesses liggen. Het volgen van een masteropleiding (richting: Internationale Betrekkingen) staat na het afronden van haar traineeship op de planning. In het kader van haar bacheloropleiding bracht ze een semester door aan de University of Western Ontario in Canada. Gedurende haar studie was ze actief als commissielid binnen studievereniging Ismus.

Silke Herms, Erdem Tiras en Rik EdelenboschErdem Tiras is ook als Trainee aan de slag gegaan bij Public Matters. Op dit moment zit Tiras in zijn derde jaar van de bacheloropleiding Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden (specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie). Daarnaast volgt hij aan dezelfde universiteit in deeltijd de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. In zijn nieuwe rol binnen Public Matters zal hij zich vooral bezighouden met het monitoren van politiek-bestuurlijke ontwikkelingen en het ondersteunen van alle adviseurs in hun dagelijkse werkzaamheden (met een focus op de zorgsector).

Tiras is in het bijzonder geïntrigeerd door de verwevenheid van politiek en bestuur binnen het domein van Public Affairs. Hij licht toe: “Daar waar de theorieën deze twee werelden proberen te scheiden, lopen ze in het dagelijks werk van Public Affairs specialisten in elkaar over. Dat vind ik erg fascinerend.”

Tot slot volgt ook Rik Edelenbosch het traineeshipprogramma van Public Matters: “Als trainee krijg ik de kans om dichter bij de politiek te staan en een brug te kunnen slaan tussen de politiek en het maatschappelijk middenveld. Een kans die ik niet kan laten lopen”, zo motiveert hij zijn keuze voor het programma.

Als Trainee zal hij zich bezighouden met het monitoren van diverse onderwerpen waar Public Matters zich mee bezig houdt, zal hij zich verdiepen in de politieke processen van Nederland en zijn politieke horizon verder verbreden. “Ik probeer ik mijn inzicht in maatschappelijke kwesties en besluitvorming te ontwikkelen, en dit traineeship is daarvoor zeker geschikt”, aldus de young professional. Momenteel is Edelenbosch nog in de weer met zijn bacheloropleiding Internationale Betrekkingen & Organisaties aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij bestuurlijk actief binnen een studentenroeivereniging.

Public Matters

Sinds de oprichting focust Public Matters zich onder meer op beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie. De adviseurs van Public Matters adviseren cliënten over hoe zij, gebruikmakend van effectieve strategie en (inter)nationale netwerken, de gewenste positie kunnen verwerven in de politieke, bestuurlijke en publieke arena. Met de komst van de zes nieuwe aanwinsten groeit het team van Public Matters naar ruim twintig adviseurs.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup