Tom Kunzler verruilt Open State Foundation voor Public Matters

28 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na zich zes jaar te hebben ingezet voor data-transparantie in de publieke sector, is Tom Kunzler in dienst getreden bij Public Matters, een public affairs en lobbyadviesbureau. 

Kunzler gaat zich bij het Haagse bureau vooral richten op opdrachtgevers in de technologiesector. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in de sector en heeft hij zich op inhoudelijk vlak gespecialiseerd in onderwerpen als de digitale overheid, het gebruik van open data, systeemimplementaties, digitale innovatie hackathons en IT-regelgeving. 

Na te zijn afgestudeerd van de Radboud Universiteit Nijmegen, met een master in Geschiedenis, ging Kunzler aan de slag bij Open State Foundation. Deze non-profit instelling zet zich in voor digitale transparantie in het publieke domein, met als doelstelling maatschappelijke waarde te creëren en de democratie te versterken.

Open State Foundation doet dit vooral door het ontsluiten van open data en door online platformen op te tuigen die inzicht bieden. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Waar is mijn stemlokaal’, ‘Open Cultuur Data ’, ‘OpenSpending’ en ‘Open Raadsinformatie’. 

Tom Kunzler, Adviseur, Public Matters

Kunzler is bij alle vier de platforms betrokken geweest en groeide in de afgelopen zes jaar door naar de rol van adjunct-directeur, waarbij hij samenwerkte met director Wilma Haan, de voormalige plaatsvervangende hoofdredacteur van nieuwsplatform Nu.nl. Tussen 1 juli 2018 en 1 juli 2019, bekleedde Kunzler op interimbasis de rol van directeur, volgend op het vertrek van de voormalige topman Arjan El Fassed.

Bij Public Matters, zal Kunzler zijn ruime ervaring gaan inzetten om klanten van het adviesbureau te adviseren. Opdrachtgevers die bijvoorbeeld een vuist in de politiek willen maken, of die zich in de media van hun goede kant willen laten zien. Daarbij zal hij gebruik maken van zijn ervaring in de lokale politiek, waar hij zich vanuit verschillende functies inzet voor D66. Op dit moment is hij bestuurslid communicatie in Utrecht.

Lees ookPublic Matters opent kantoor in Brussel voor Europees lobbywerk