De beste ICT-bedrijven om voor te werken in consultancy

24 februari 2020 Consultancy.nl 9 min. leestijd

Wat zijn de beste werkgevers in de ICT-consultancybranche? Het Top Employers Institute hield een onderzoek onder 1.000 HR-professionals en ICT-medewerkers en hieruit is een lijst gekomen van twaalf beste werkgevers. Deze ICT-bedrijven in de consultancy zorgen het beste voor hun mensen en hun professionele ontwikkeling. 

Avanade

Avanade levert op Microsoft-gebaseerde technologische oplossingen, consultancydiensten en managed services aan klanten wereldwijd. Het bedrijf, opgericht in 2000 door Accenture en Microsoft, heeft 400+ medewerkers in Nederland, werkzaam vanuit een kantoor in Utrecht. Daarnaast heeft Avanade kantoren in 20+ landen en 38.000 medewerkers wereldwijd.

De onderzoekers prijzen Avanade voor zijn ”uitstekende arbeidsomstandigheden” en voor het feit dat het bedrijf “talent koestert en ontwikkelt op alle niveaus van de organisatie”. Ook wordt de HR-afdeling van Avanade geprezen voor de manier waarop ze haar personeelsbeleid voortdurend blijft ontwikkelen en optimaliseren.

Cegeka

Cegeka is een van oorsprong Belgisch familiebedrijf dat met circa 1.350 medewerkers IT-oplossingen levert aan klanten in 20+ landen. “Onze oplossingen versnellen de groei en helpen bedrijven om digitaal relevant te worden. Onze ambitie is om uit te groeien tot de Europese orchestrator op het gebied van digitale bedrijfsplatformen en ecosystemen in onze focusmarkten”, aldus het bedrijf. De onderzoekers wijzen op de uitstekende arbeidsvoorwaarden en het koesteren en ontwikkelen van talent, en merken Cegeka aan als leider het gebied van HR.

CGI

Met het hoofdkantoor in Quebec, Canada, en wereldwijd 77.500 medewerkers in meer dan 40 landen, is CGI een van de grootste zakelijke ICT-dienstverleners ter wereld. Het bedrijf biedt dienstverlening gericht op consultancy- systeemintegratie en managed services. In Nederland opereert CGI vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Amstelveen, Arnhem, Eindhoven, Groningen en Maastricht. De onderzoekers zien CGI als een bedrijf waar talentontwikkeling hoog in het vaandel staat. Daarnaast biedt CGI uitstekende arbeidsvoorwaarden en zet het in op ontwikkeling en optimalisatie van het personeelsbeleid.

CimSolutions

CimSolutions is een leverancier van diensten en oplossingen op het gebied van bestuurlijke, zakelijke, administratieve en technische automatisering. De ICT-dienstverlener, opgericht in 1992, beschikt over ongeveer 300 professionals en opereert vanuit zeven vestigingen in Nederland, waaronder het hoofdkantoor in Vianen, Utrecht.

Volgens de onderzoekers verdient CimSolutions de certificering van Top Employers Institute, vanwege zijn uitstekende arbeidsomstandigheden en oog voor talentontwikkeling. Andere zaken waarmee het bedrijf zich onderscheidt, zijn bijvoorbeeld het aanbieden van een contract voor onbepaalde tijd, een goed salaris, een auto van de zaak, ruime ontplooiingsmogelijkheden, aantrekkelijke bonussen bij extra werkzaamheden, veel sociale evenementen, uitdagende projecten en gevarieerde opdrachten.

De beste ICT-bedrijven om voor te werken in consultancy

Cognizant Technology Solutions Benelux

Met 900 werknemers in Nederland (Amsterdam) en wereldwijd 280.000+ professionals actief in 75 landen (het hoofdkantoor bevindt zich in de VS), geldt het in 1994 opgerichte Cognizant als een van ’s werelds grotere ICT-dienstverleners. Terwijl Cognizant bijna al zijn inkomsten genereert uit IT-services, IT-outsourcing en managed services, heeft het bedrijf de afgelopen jaren zijn voetafdruk in het high-end advieslandschap sterk weten te vergroten.

Op HR-gebied komt de ICT-dienstverlener goed uit de verf in het juryoordeel van het Top Employers Institute, dat Cognizant aanmerkt als een leider die uitstekende arbeidsvoorwaarden biedt, zijn personeelsbeleid continu ontwikkelt en optimaliseert en oog heeft voor talentontwikkeling. 

Fijitsu

Fujitsu telt in Nederland ongeveer 440 medewerkers. De van oorsprong Japanse ICT-reus (wereldwijd 132.000 werknemers) is actief in 72 landen. Fujitsu biedt technologische producten, oplossingen en diensten aan klanten in meer dan 100 landen. Fujitsu zet in op talentontwikkeling en koestert talent binnen de organisatie op alle niveaus, concluderen de onderzoekers.

Fujitsu beschrijft op zijn werken bij pagina onder meer wat het bedrijf professionals biedt: “Een uniek, veelzijdig aanbod van producten en taken, toonaangevende, strategische, toekomstgerichte onderwerpen, zoals mobiliteit en dynamische infrastructuren, en ideale mogelijkheden voor starters en groeiers.” 

HCL

Met ruim 147.000 werknemers wereldwijd, is het in 1991 opgerichte HCL Technologies een van de grotere ICT-dienstverleners ter wereld. Het bedrijf is in ons land gevestigd in Den Haag (730 professionals) en is actief in 44 landen. HCL Technologies biedt IT-producten, -oplossingen en -diensten op het snijvlak van digital, IoT, cloud, automation, cybersecurity, analytics, infrastructure management en engineering services. Dat doet het vanuit drie business lines: IT & Business Services (ITBS), Engineering & R&D Services (ERS) en Products & Platforms (P&P).

De onderzoekers prijzen de ICT-dienstverlener voor zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden, de focus op talentontwikkeling en het ontwikkelen en optimaliseren van het personeelsbeleid. 

Info Support

Met ruim 500 medewerkers werkzaam vanuit vestigingen in Nederland (Veenendaal) en België (Mechelen), is Info Support een specialist in maatwerksoftware, data solutions, beheer en trainingen. De dienstverlening van het bedrijf richt zich op softwareontwikkeling, inclusief vernieuwing en onderhoud, business intelligence- en integratie-oplossingen, beheer & hosting en trainingen. Voor specifieke markten als de zorgsector, woningcorporaties en gemeenten biedt Info Support businessoplossingen.

Het bedrijf benadrukt zijn “focus op talentontwikkeling in combinatie met maatwerktrajecten voor zowel jong talent als ervaren professionals, en een cultuur waarin collega’s van elkaar leren en elkaar continu uitdagen.” Het Top Employers Institute onderschrijft het HR-leiderschap van Info Support, dat naast talentontwikkeling bovendien uitstekende arbeidsvoorwaarden biedt. 

Infosys

Opgericht in India in 1981, is Infosys een van de grootste IT-bedrijven ter wereld, met meer dan 200.000 werknemers. De ICT-dienstverlener biedt softwareontwikkeling, onderhoud en onafhankelijke validatiediensten aan bedrijven in finance, verzekeringen, productie en andere domeinen. Expertisegebieden zijn onder andere business process outsourcing, cloud, AI en big data. De jury oordeelt dat Infosys een leider is op HR-gebied, met een focus op talentontwikkeling en het bieden van uitstekende arbeidsvoorwaarden.

NTT Data

NTT is een wereldwijde specialist in IT-infrastructuuroplossingen en het moederbedrijf van onder andere IT-dienstenaanbieder Dimension Data. NTT is actief in meer dan 58 landen en telt wereldwijd meer dan 21.000 medewerkers die ruim 6.000 klanten bedienen. In ons land zijn 360 professionals werkzaam bij NTT. Talentontwikkeling, uitstekende arbeidsvoorwaarden en de optimalisatie van het personeelsbeleid staan centraal bij NTT, zo oordeelt het Top Employers Institute.

Ordina

Met 2.650 medewerkers is Ordina een van de grootse ICT-dienstverleners van de Benelux. Vanuit vijf businessproposities (high performance teams, datagedreven organisaties, digitale acceleratie, businessplatforms en cybersecurity & compliance) levert Ordina diensten aan klanten in de financiële dienstverlening, overheid, industrie en zorg. De onderzoekers waarderen de ICT-dienstverlener voor zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden, de focus op talentontwikkeling en het ontwikkelen en optimaliseren van het personeelsbeleid. 

Tata Consultancy Services (TCS)

In 1992 opende Tata Consultancy Services in Amsterdam zijn Europese hoofdkantoor. TCS telt in ons land zo’n 2.500 professionals, die werken voor grote Nederlandse klanten als KLM, Philips, ABN AMRO, Rabobank en de ING Groep. De ICT-dienstverlener maakt deel uit van het Indiase industriële conglomeraat Tata Group, dat in Nederland onder meer bekendheid verwierf door de overname van de Koninklijke Hoogovens in IJmuiden.

Actief in 49 landen behoort TCS tot ’s werelds grootste IT-dienstverleners, met ruim 411.000 professionals. TCS is een specialist op het gebied van onder meer CRM, business intelligence, verzekeringen en bank- en financiële diensten. TCS geldt volgens de jury als een leider op HR-gebied en talentontwikkeling en biedt professionals uitstekende arbeidsvoorwaarden.