De 20 beste talentontwikkelaars van Nederland

18 november 2019 Consultancy.nl 7 min. leestijd

Talentontwikkeling behoort vandaag de dag tot een strategische prioriteit voor zowel werknemers als werkgevers. Bedrijven die het maximale uit hun talent halen weten te excelleren op tal van vlakken, terwijl medewerkers die op hun talenten worden ingezet meer toegewijd zijn in hun werk en naar hun werkgever toe.

Hoeveel precies door overheid en bedrijfsleven wordt uitgegeven aan talentontwikkeling is niet bekend, vooral omdat het lastig te becijferen is. Wat wel bekend is, is dat bedrijven die meer in hun mensen investeren, en deze sneller in hun kracht weten te zetten, betere prestaties neerzetten. Deze voorlopers bieden doorgaans een hogere customer experience (of NPS)-score, zijn productiever in hun bedrijfsvoering en hebben minder uitval en verloop. Met andere woorden: talentontwikkeling loont.

Welke bedrijven blinken dan uit in talentontwikkeling? Volgens een nieuw onderzoek van SatisAction zijn er tal van organisaties die hun zaakjes goed op orde hebben, maar zijn er ook bedrijven die hopeloos achterlopen. Koplopers onderscheiden zich volgens de onderzoekers door de wijze waarop zij hun professionals helpen zich te ontwikkelen, door de groeikansen die ze bieden en doordat ze al hun hygiënefactoren, zoals werkomgeving en werkgeluk, stevig op orde hebben.

Volgens het onderzoek zijn dit de 20 beste ‘talentontwikkelaars’ van Nederland:

1. Experius

Opgericht: 2001
Branche: IT-diensten
Aantal medewerkers: 65

Experius bouwt en onderhoudt Magento-webshops en e-commerce oplossingen voor B2B- en B2C-bedrijven. Het Utrechtse bedrijf staat al jaren hoog in lijstjes voor beste werkgevers.

2. Kabisa

Opgericht: 2006
Branche: Computersoftware
Aantal medewerkers: 50

Kabisa is een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van bedrijfskritische webapplicaties, zowel voor desktop als mobiel. Het bedrijf heeft vestigingen in Weert en Amsterdam.

3. Achmea

Opgericht: 1811
Branche: Verzekeringen
Aantal medewerkers: 12.000

Achmea is de grootste verzekeringsgroep in Nederland, onder andere bekend van de verzekeringsmerken Interpolis, Zilveren Kruis, Centraal Beheer en FBTO. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zeist.

4. Strict

Opgericht: 2000
Branche: IT-diensten
Aantal medewerkers: 150

Strict is een adviesbureau gespecialiseerd in digitale innovaties. Het bureau, dat is gevestigd in Vianen, is een expert op het gebied van onder meer cybersecurity, enterprise mobility, cloud, contract management en bestvalue procurement.

5. Springest

Opgericht: 2008
Branche: Opleidingen en trainingen
Aantal medewerkers: 50+

Springest is een talentontwikkelaar actief in Nederland (Amsterdam), Duitsland, de UK en België. Springest is een expert op het gebied van de holacratie, een uniek besturingsmodel voor organisaties, gecentreerd rondom zelfsturing.

6. GlobalOrange

Opgericht: 2005
Branche: IT-diensten
Aantal medewerkers: 25+

GlobalOrange is een ontwikkelaar van bedrijfskritische software. Gevestigd in Amsterdam, geldt GlobalOrange als een specialist in onder meer app-ontwikkeling, SaaS, projectmanagement, fintech, UX design, IT-architectuur, machine learning, AI en data analytics.

7. Adviesgroep Novius

Opgericht: 1992
Branche: Management consulting
Aantal medewerkers: 50+

Adviesgroep Novius is een adviesbureau gespecialiseerd in onderwerpen op het snijvlak van business en ICT. Het adviesbureau helpt opdrachtgevers bij het realiseren van businesstransformaties en strategische koerswijzigingen, waarbij ICT en digitalisering een grote rol spelen.

8. Maxlead Online Marketing

Opgericht: 2002
Branche: Online marketing
Aantal medewerkers: 80

Maxlead, onderdeel van Abovo Media, is een strategisch online marketingbureau actief binnen en buiten Nederland. Het bureau is gevestigd in Oegstgeest en telt zo’n 80 consultants, die klanten helpen met het genereren van leads en sales.

9. Jonge Honden

Opgericht: 2000
Branche: Management consulting
Aantal medewerkers: 40+

Jonge Honden is een junior adviesbureau bestaande uit academici, onderzoekers, projectmanagers en communicatiespecialisten, die zich vooral toeleggen op maatschappelijke projecten.

10. Viisi

Opgericht: 2010
Branche: Hypotheeksector
Aantal medewerkers: 35+

Viisi is een hypotheekadviseur met vestigingen in Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Leiden, Leidsche Rijn, Rotterdam en Utrecht.

11. Merkle

Opgericht: 2017
Branche: Marketing consultancy
Aantal medewerkers: 340+

Merkle is een wereldwijd opererend data-driven, technologisch toegerust performance marketingbureau, onderdeel van Dentsu Aegis Network.

12. XSARUS | Digital Commerce

Opgericht: 2000
Branche: IT-diensten
Aantal medewerkers: 70+

XSARUS is een digital commerce-bureau actief in de Benelux-markt. Het bureau helpt opdrachtgevers – fabrikanten, wholesalers en retailers – met het realiseren van high level omnichannel e-commerce vraagstukken.

13. Redkiwi

Opgericht: 2004
Branche: Internetdiensten
Aantal medewerkers: 60+

Redkiwi is een full service internet agency/digitaal bureau uit Rotterdam. Het bedrijf helpt opdrachtgevers met het creëren van digitale oplossingen, websites, e-commerce en webapplicaties.

14. MediaCT

Opgericht: 2005
Branche: Internetdiensten
Aantal medewerkers: ~50

MediaCT is een specialist in e-commerce. Het bureau uit Groningen helpt retailers met het bouwen en optimaliseren van hun e-commerce platforms en integraties.

15. CleverIT

Opgericht: 2001
Branche: IT-diensten
Aantal medewerkers: 10

CleverIT, gevestigd in Eindhoven, verzorgt Windows-werkplekken in de cloud en zorgt voor het veilig beheren van bedrijfsapplicaties en data.

16. ORGfit

Opgericht: 2013
Branche: Financial services
Aantal medewerkers: 10+

ORGfit, gevestigd in Maastricht, is een snelgroeiend adviesbureau dat diensten levert op het snijvlak van strategie, procesmanagement, managementinformatie, leiderschap, portfolio-, programma- en projectmanagement en interim management.

17. Cincero IT

Opgericht: 2017
Branche: IT-diensten
Aantal medewerkers: 30+

Cincero IT optimaliseert bedrijfsprocessen en ICT-infrastructuren van opdrachtgevers. Daarbij ontwerpt, beheert, adviseert en implementeert Cincero IT complexe netwerkinfrastructuren en biedt het high available open source-oplossingen.

18. Dept

Opgericht: 2016
Branche: Internetdiensten
Aantal medewerkers: 1.500+

Dept een internationaal digitaal bureau met meer dan 1.300 professionals, actief in 13 landen in Europa en Amerika.

19. Burst

Opgericht: 2008
Branche: Marketing en creatief agency
Aantal medewerkers: 60+

Burst is een digitaal bureau, gespecialiseerd in het combineren van business, data, creativiteit en technologie. Burst heeft kantoren in Amsterdam en Rotterdam.

20. Ultimum

Opgericht: 1997
Branche: Internetdiensten
Aantal medewerkers: 80+

Ultimum, gevestigd in Almere, levert diensten op het gebied van outsourcing & beheer, security, consulting, cloud services, detachering, implementatie & migratie.