Marktlink wordt lid van businessclub van FC Volendam

14 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voetbalvereniging FC Volendam heeft een nieuwe sponsor aan zich weten te binden: M&A kantoor Marktlink. Plan is om tot aan het einde van het seizoen een “vruchtbare samenwerking op te zetten”, om deze vervolgens de komende seizoenen verder uit te bouwen.

Marktlink verbindt zich, in lijn met zijn strategie zo dicht mogelijk bij klanten te opereren, regelmatig met lokale ondernemers en bedrijven. Vanuit die visie verlengde de specialist in dealmaking en opvolgingsvraagstukken onlangs nog zijn sponsorcontract met voetbalclub De Graafschap voor een periode van twee jaar.

Afgelopen week verbond Marktlink zich opnieuw aan een voetbalvereniging: FC Volendam. Tenminste voor het restant van dit seizoen is het M&A kantoor in het kader van het partnership toegetreden tot de businessclub van FC Volendam. Bart Steenmeijer en Tobie van der Leeden (beiden consultant bij Marktlink) tekenden afgelopen week het sponsorcontract met de club, die uitkomt in de eerste divisie en in het huidige seizoen – op het moment van schrijven – de vier plek bezet.

Marktlink wordt lid van businessclub van FC Volendam

Steenmeijer en Piet Kemper, voorzitter van FC Volendam, zijn geen onbekenden van elkaar. Zo werkte de M&A adviseur vroeger al eens met hem samen, toen Kemper zijn bedrijf verkocht. Toen maakte Steenmeijer kennis met de club en raakte, zoals hij uitlegt, “geïnteresseerd in het brede netwerk van FC Volendam”. De dienstverlening van Marktlink sluit goed aan bij het netwerk van bedrijven en professionals van de voetbalvereniging en Steenmeijer denkt met de dienstverlening van de M&A specialist aan dit netwerk dan ook “iets unieks” toe te kunnen voegen. De Marktlink-adviseur wijst bovendien op de “mensen die er rondlopen en de gezellige sfeer bij thuiswedstrijden”, elementen die Steenmeijer zeer aanspreken: “Mede door de sportieve resultaten op het veld hoop ik dat dit zijn weerslag heeft op de zakelijke successen in de Businessclub dit seizoen.”

Opgericht in 1996, met ruim 80 professionals in dienst en met kantoren in vijf steden – Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en ’s-Hertogenbosch – begeleidt M&A kantoor Marktlink jaarlijks meer dan 80 deals in diverse sectoren. De snel groeiende M&A-boutique is zowel in Nederland als daarbuiten actief. Het bureau levert M&A begeleiding aan zowel kopers als verkopers in de markt en helpt hen gedurende het gehele traject – van de eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris. Voor ieder onderdeel van het transactieproces beschikt Marktlink over in-house specialisten, inclusief gespecialiseerde M&A-juristen. Daarnaast treedt de organisatie op als adviseur voor waardebepalingen, financieringen en op het gebied van conflictbemiddeling.

Andere adviesbureaus die actief zijn in de voetbalsponsoring zijn onder meer PwC (een partner van de KNVB en het Nederlands Elftal) en Baker Tilly, dat zich een sponsor van Eredivisieclub PEC Zwolle mag noemen.

* Internationaal breidt de organisatie zich tevens uit naar Antwerpen en Düsseldorf.