SparkOptimus promoveert Wendy Rudder tot partner

04 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SparkOptimus heeft Wendy Rudder gepromoveerd tot partner. Ze wordt daarmee de derde vrouwelijke partner van het kantoor.

Rudder maakt sinds tweeënhalf jaar deel uit van het snelgroeiende digitale adviesbureau. Ze maakte de overstap vanuit McKinsey & Company, waarvoor ze zes jaar werkte in Canada, Indonesië en meest recentelijk in Nederland. Bij het van oorsprong Amerikaanse strategiekantoor adviseerde ze klanten in de sectoren olie en gas, mijnbouw, logistiek en industrie rond thema’s als talent- en leiderschapsontwikkeling, operationeel management, postfusie-integratie en grootschalige transformaties.

Eerder in haar loopbaan werkte Rudder als milieu-ingenieur voor ingenieursbureau AECOM, als zelfstandig werkende auditor (waarbij ze onder meer was gelieerd aan PA Consulting Group) en als productie-ingenieur en milieuconsultant voor respectievelijk een olie- en gasbedrijf en overheidsorganisatie op Barbados.

Als Canadese staatsburger geboren in Trinidad en opgegroeid in Barbados, volgde Rudder haar bachelor (Environmental Engineering) in Canada. Vervolgens behaalde ze een MBA aan Saïd Business School, de business school van de University of Oxford.

Wendy Rudder, Partner bij SparkOptimus

Bij SparkOptimus is Rudder nu gepromoveerd van Associate Partner tot Partner. Ze voegt zich bij de twee andere vrouwelijke partners – Frieda van Belle en medeoprichter en Managing Partner Alexandra Jankovich, die beiden ook een achtergrond hebben bij McKinsey. “Niet alleen blinkt Wendy uit in haar klantopdrachten, ze is ook een echt ‘mensenmens’. Een prachtige aanvulling op onze partnergroep”, zegt Jankovic in toelichting op Rudders partnerpromotie.

In haar nieuwe rol zal Rudder haar klantwerk voortzetten. Ze helpt opdrachtgevers op het gebied van strategieontwikkeling, implementatieprojecten en grote organisatietransformaties in industriële en andere sectoren. Daarnaast zal ze zich richten op het verruimen van SparkOptimus’ focus op internationale groei.

Rudder legt uit dat de rol van technologie de gemene deler vormt in haar werk: “Ik ben gefascineerd door de wisselwerking tussen mensen en technologie. Door hoe technologie de interacties tussen bedrijven en hun klanten vormgeeft. De huidige golf van digitale technologieën is deze interacties fundamenteel aan het hervormen en nieuw potentieel aan het ontsluiten. Het is heel enerverend om klanten te helpen optimaal gebruik te maken van deze shift.”

Naast haar werk als consultant is Rudder een aspirerend schrijver van korte verhalen en gedichten. Momenteel werkt ze aan haar eerste roman. Al sinds haar jeugd verslindt ze boeken. Vandaag de dag doet ze haar inspiratie onder meer op in haar vele reizen en het “fervent mensen kijken in treinen”.

Met meer dan 100 consultants is SparkOptimus een van Nederlands grootste adviesbureaus gericht op digitale strategie en executie. De afgelopen achttien maanden leverde het bureau meer dan 100 digitale projecten op in zo’n vijftien markten, waaronder Nederland, de UK, Denemarken, Duitsland, de VS, Zuid-Afrika en Australië.