SparkOptimus benoemt Jonathan Joubert en Frieda van Belle tot partner

07 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SparkOptimus heeft Jonathan Joubert en Frieda van Belle gepromoveerd tot partner. Beiden werken sinds 2016 voor SparkOptimus en maakten de afgelopen jaren indruk met hun bijdragen aan de snelle groei van het bedrijf. Dit deden zij door het ondersteunen van een groot aantal bedrijven met digital venture building, opschaling en transformatie in een groeiend aantal sectoren.

Jonathan Joubert heeft een achtergrond in informatica (TU Delft), behaalde een MBA aan INSEAD en werkte eerder als consultant bij McKinsey & Company. Bij SparkOptimus heeft hij zich de afgelopen jaren specifiek gericht op het ondersteunen van bedrijven bij het opzetten van digital (corporate) ventures, zowel B2B als B2C.

“Jonathan onderscheidde zich bij deze klanten door zijn grote kennis over het ontwikkelen van platformen in combinatie met inzicht in consumentbehoeften”, aldus SparkOptimus over de nieuwe partner. “Tegelijkertijd viel hij op door zijn hands-on aanpak en gedrevenheid om dit bij klanten in korte tijd te vertalen naar een nieuwe propositie die ‘live’ staat als een huis en tegelijkertijd klant-data en groeimogelijkheden genereert.”

Joubert toont zich op zijn beurt enthousiast over zijn werk bij SparkOptimus: “Ik geniet ervan om de proposities van onze cliënten efficiënter en effectiever te maken door beter in te spelen op de specifieke (veranderende) klantbehoefte en betere inzet van beschikbare technologieën, Op deze manier kan ik een kleine rol spelen in het vooruitbrengen van onze samenleving.”

Jonathan Joubert en Frieda van Belle gepromoveerd tot partner bij SparkOptimus

De andere felicitatie gaat naar Frieda van Belle, die een gevarieerde academische achtergrond plus consulting bij McKinsey combineert met een aantal jaren ervaring bij de onderwijsinnovatie-startup Snappet. Van Belle staat volgens het adviesbureau bij klanten en collega’s “bekend om haar enthousiasme en gedreven hands on aanpak”.

Bij SparkOptimus heeft ze zich de afgelopen jaren specifiek gericht op de transformatie van bestaande bedrijven naar een digitale propositie en het opschalen van ventures naar volwaardige ‘pure players’. Hierbij is ze een “drijvende kracht” geweest om de expertise die SparkOptimus hierin heeft uit te breiden naar de financiële sector. SparkOptimus: “Frieda onderscheidt zich door sterke probleemoplossende kwaliteiten te combineren met een praktische inslag met oog voor de cultuur en sensitiviteiten van een cliënt, waardoor ze samen met deze in staat is om in zeer korte tijd beweging, verandering en groei te realiseren.” 

Over haar werkzaamheden bij SparkOptimus zegt Van Belle: “Ik haal energie uit het helpen van bedrijven met het vertalen van complexe technologieën en onmogelijk lijkende ambities en tijdslijnen naar concrete acties en groeimogelijkheden voor mensen op korte termijn, met haalbaarheid en zichtbaar succes als voornaamste drijvers voor groei.” 

SparkOptimus in een groeispurt

Naast Joubert en Van Belle traden eerder dit jaar ook Leon de Looff, Ralph Maenen, Erik Berden en Bas Kemme toe tot het partnerteam van SparkOptimus. Inmiddels telt de partnergroep van SparkOptimus veertien (managing) partners. 

Het bureau van “business builders” richt zich op vijf typen dienstverlening, die volgens het bureau “veel verder gaan dan strategie”, namelijk digital strategy, digital transformation, digital venture, digital acceleration en digital due diligence. Met deze benadering werd de laatste vijf jaar elk jaar meer dan 70% groei gerealiseerd, waarbij cliënten de dienstverlening waarderen: de afgelopen twee jaar werd SparkOptimus verkozen tot ‘s Nederlands beste digitale adviesbureau.