Intermedius organiseert Portfoliomanagement Awards 2020

30 januari 2020 Consultancy.nl

Voor het derde jaar op rij organiseert Intermedius, een bureau gespecialiseerd in portfoliomanagement en strategisch projectmanagement, de Portfoliomanagement Awards. Met de wedstrijd worden de beste portfoliomanagement-professionals en -teams erkend voor hun prestaties en worden zij, evenals hun best practices, in de schijnwerpers gezet.

De meeste professionals zijn vandaag de dag wel bekend met het vakgebied van projectmanagement. Portfoliomanagement daarentegen, is een gebied dat mogelijk nog niet bij iedereen een belletje doet rinkelen. Portfoliomanagement moet zorgen dat organisaties beschikken over een integraal overzicht van hun portfolio aan veranderprojecten. Het belangrijkste uitgangspunt is dat de inzichten van portfoliomanagement zorgen dat besluitvormers binnen organisaties in staat zijn om op het juiste moment op basis van de juiste informatie te kunnen sturen op toegevoegde waarde.

Om de bekendheid voor het vakgebied te vergroten en erkenning te geven aan professionals werkzaam binnen portfoliomanagement, worden sinds 2017 ieder jaar de ‘Portfoliomanagement Awards’ georganiseerd. De competitie werd in het leven geroepen door Intermedius, een implementatie-adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het inrichten van portfoliomanagement, met als doel deze organisaties wendbaar te maken en hen van grip te voorzien. Dit kan betrekking hebben op research & development, op complexe, grote projecten en programma’s, en op verandertrajecten (ICT) en allianties.

Erkenning en best practices voor portfoliomanagement

Doelstelling van de Awards is onder meer om portfoliomanagers en portfolio management teams op een voetstuk te zetten en erkenning te geven aan uitzonderlijke prestatie binnen het portfoliomanagementvakgebied. Ook wil Intermedius met het evenement een platform bieden voor het delen van best practices. Op donderdag 26 maart zal de uitreiking van de nieuwste editie plaatsvinden.

Intermedius host derde editie van Portfoliomanagement Awards

Zoals ieder jaar worden er twee hoofdprijzen vergeven door een professionele jury*, te weten de ‘Portfoliomanager of the Year’-award, een prijs voor de beste individuele portfoliomanager, en de ‘Portfolio team of the Year’-award, die de beste teamprestaties in het zonnetje zet. Elk jaar kunnen de afzonderlijke portfolioprofessionals en teams, die geloven dat hun werkwijze geldt als een best practice in het vakgebied, zich inschrijven voor de wedstrijd om in aanmerking te komen voor een van deze awards.

In de spotlights

Elk jaar kent het evenement een speciaal ingericht thema, waarop de focus in grotere mate ligt, (lees: waarop de inzendingen mede worden beoordeeld). Dit jaar is het centrale thema ‘In the spotlights’. Als team of als individu ‘in the spotlights’ staan, kan op veel verschillende manieren. De gemene deler is dat de portfoliomanagers of -teams in hun werkzaamheden zichtbaar zijn geweest in de organisatie. “Centraal staat de wijze waarop portfoliomanagement een positie kan innemen om de strategie en de uitvoering continu aan elkaar te verbinden”, laat organisator Intermedius weten.

Een van de eerdere kanshebbers op een award, in de editie van vorig jaar, was Matthijs Lodder. De ervaren portfoliomanager is al zo’n dertien jaar werkzaam voor NS, waarbij de afgelopen zes jaar als Manager Portfolio, Programma’s en Projecten. Sinds januari van dit jaar is hij Clusterlead, een rol waarin hij verantwoordelijk is voor de kernprocessen van de Commercie & IT-Commercie afdeling van NS.

Hoewel Lodder in de vorige editie van de competitie niet met een award naar huis ging – winnaars in 2019 waren Royal Schiphol Group (Award voor Portfolioteam of the Year) en Benno Tieke van Philips HealthWorks (Portfoliomanager of the Year), blikt hij positief terug op het event. “De deelname aan de Portfoliomanagement Awards hebben mij sowieso een eervolle vermelding op de dag zelf gebracht, wat ontzettend leuk was. Daarnaast heb ik ook een aantal leuke uitwisselingen gehad met organisaties en bedrijven, die ook echt geïnteresseerd waren in onze aanpak. En dat leidde tot hele leuke gesprekken en uiteindelijk ook tot het uitbreiden van mijn netwerk.”

Bovendien heeft hij enkele tips voor de huidige deelnemers, die op 26 maart nog hun casus zullen mogen pitchen. Lodder: “Kijk, je moet een pitch geven en daar heb je relatief weinig tijd voor en dat betekent dat je ook een echt een concreet en compact verhaal moet zien te vertellen. Zorg daarbij ook dat je niet te veel PowerPoint-sheets gaat gebruiken. Probeer een beetje origineel te zijn en probeer ervoor te zorgen dat je duidelijk maakt hoe jij het verschil hebt gemaakt met jouw team en je eigen inzet daarin.” Lodder besluit: “Kandidaten moeten zeker meedoen met de awards, het is een uniek moment om je visie te delen met vakgenoten.”

In 2018 waren de winnaars van de twee categorieën: het ministerie van Defensie – Award voor Portfolioteam of the Year en Daniel Jolink van Radboud UMC – Award voor portfoliomanager of the Year.

* De jury van de Portfoliomanagement Awards bestaat dit jaar uit: Natalie van Berkel, Lid Raad van Bestuur UWV; Benno Tieke, Head of Portfoliomanagement bij Philips Healthworks, Tanja Dik, Director Consumer Products & Services bij Royal Schiphol Group; Emil Verheijen, Director Program & Product Implementation bij VodafoneZiggo; Ineke Veenstra, Director Procurement/Logistics/Facilities bij Erasmus MC; en Raymond Alexander, Manager Ontwikkelen Gemeenschappelijke Basis bij Vereniging Nederlandse Gemeenten.


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup