Sophie Tinnemans wordt Statenlid voor CDA in Brabant

24 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sophie Tinnemans, adviseur en interimmanager bij Adlasz, is benoemd tot Statenlid voor het CDA in Brabant.

De 40-jarige Tinnemans krijgt een zetel in de Provinciale Staten door het vertrek van Ton Braspenning, die twee maanden geleden werd geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Alphen-Chaam (zijn woonplaats). Tinnemans, die op 31 augustus aanstaande formeel van start gaat, gaat zich richten op de onderwerpen economie, erfgoed en financiën.

Tinnemans is de nieuwe CDA-vertegenwoordiger van de Kempen-regio in het Brabantse parlement. Deze rol werd de afgelopen zeven jaar vervuld door René Kuijken uit Bergeijk, die sinds 2011 de Kempen in het Brabantse parlement vertegenwoordigde. Hij stopte deze zomer als Statenlid omwille van het afronden van zijn promotieonderzoek aan de universiteit van Wageningen. 

Sophie TInnemans, Adviseur bij Adlasz - CDA

Tinnemans, die woonachtig is in Duizel, gaat de fractie versterken tot aan de provinciale verkiezingen op 20 maart 2019. Ze gaat haar zetel in de Provinciale Staten combineren met haar raadslidmaatschap in de gemeente Eersel.

Marianne van der Sloot, Fractievoorzitter van het CDA, over de aanstelling: “Ik ben ongelooflijk blij dat Sophie onze fractie komt versterken en daarmee de Kempen goed vertegenwoordigd blijven in de Brabantse Staten. De Kempen zijn een voor Brabant belangrijke streek, waar veel mensen wonen en waarin veel gebeurt dat de aandacht van de provincie verdient.” 

In het dagelijkse leven is Tinnemans werkzaam bij Adlasz, een consultant en dienstverlener voor het lokaal bestuur. Het bedrijf heeft vestigingen in Tilburg en Amersfoort en telt een team van zo’n twintig adviseurs.

Tinnemans zelf is gespecialiseerd in het verbeteren van de bedrijfsvoering en het begeleiden van organisatieveranderingen, met een focus op thema’s als risicomanagement, prestatiemanagement, procesmanagement en AO/IC in de dagelijkse bedrijfsvoering. “Mijn doel is om verbeteringstrajecten te laten beklijven in de organisatie. Het moet blijven plakken,” aldus de Adlasz adviseur. 

Statenleden zijn de gekozen volksvertegenwoordiging van een provincie en hebben een zetel in de Provinciale Staten – het hoogste bestuursorgaan van een provincie. De Statenleden worden iedere vier jaar rechtstreeks door de stemgerechtigde inwoners van de provincie gekozen. Op hun beurt kiezen deze gekozenen weer de leden van Gedeputeerde Staten en de leden van de Eerste Kamer.