Drie junior consultants over hun eerste maanden bij Novius

27 januari 2020 Consultancy.nl

Kas Brooijmans, Jessie Schuurman en David van der Horst trapten afgelopen najaar alle drie hun professionele loopbaan af bij Novius. In gesprek met Consultancy.nl blikken de drie kersverse Business Consultants terug op hun eerste maanden bij het adviesbureau voor bedrijfstransformaties.

Kas Brooijmans begon in oktober, na het afronden van zijn master Informatiemanagement. “Ondanks dat ik afgestudeerd was, had – en heb – ik nog steeds het gevoel dat ik nog een hoop moet/kan leren”, vertelt hij. Dit bracht hem bij Novius: “Vanaf het eerste begin gaf Novius mij al het gevoel een organisatie te zijn die dat begrijpt en daar ook voldoende ruimte in biedt.”

Daarbij valt het hem op dat hij de ruimte krijgt om zijn ontwikkeltraject op de voor hem beste manier in te vullen. “Het werd me duidelijk dat Novius waarde hecht aan het ‘persoonlijke’ gedeelte van persoonlijke ontwikkeling. Bij andere partijen die ik heb gesproken kreeg ik het gevoel dat er al een heel ontwikkeltraject klaarlag voor de aankomende jaren waardoor mijn persoonlijke ontwikkeling gestandaardiseerd zou worden. Bij Novius wordt echt gekeken naar mij als persoon.”

Momenteel werkt Brooijmans voornamelijk aan een project bij het UWV. “Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is opdracht gegeven aan het UWV om de arbeidsmarktpositie van burgers te versterken door een nieuwe subsidie beschikbaar te stellen om extra scholing mee te kunnen volgen. Ons projectteam is verantwoordelijk voor het inrichten van een afdeling binnen het UWV die deze subsidie gaat beheren. Ik vind het een erg leuke klus om aan te werken, aangezien de opzet van een compleet nieuwe afdeling veel onderdelen van ons vakgebied raakt en ik dus meteen aan de slag kon met een heel breed assortiment aan taken.”

Met de eerste vier maanden achter de rug kan Brooijmans terugkijken op een geslaagde start. “De eerste periode is mij uitstekend bevallen, de dagen vliegen voorbij. Wat mij vooral opviel is dat mijn collega's extreem behulpzaam zijn. Iedereen staat open voor vragen en wil je helpen als je ergens mee zit. Ook werd ik door collega's meteen betrokken in van alles en nog wat, waardoor ik me al heel snel onderdeel van de groep voelde.”

Kas Brooijmans, Jessie Schuurman en David van der Horst - NoviusJessie Schuurman startte net als Brooijmans in oktober, kort nadat ze haar master Publiek Management succesvol afsloot. “Ik wilde graag bij een consultancybureau werken met verschillende toonaangevende klanten en waar de focus ligt op de inhoud van het advies”, vertelt ze over haar besluit om bij Novius haar loopbaan te beginnen. “Daarnaast was ik op zoek naar veel verantwoordelijkheden, een combinatie die bij Novius aanwezig is.”

Doordat Schuurman en Brooijmans tegelijk startten, werken ze nu zij aan zij aan dezelfde klus. “Samen met Kas ben ik als Consultant Procesontwerper aan de slag bij het UWV”, vertelt Schuurman. “Ik richt me hier op de processen en requirements van de nieuwe STAP-regeling, een nieuwe subsidieaanvraag van het UWV. Hierbij denken we na over de processen en de bijbehorende requirements die we aan het systeem stellen.”

Naast de opdracht voor het UWV is Schuurman intern bij Novius bezig met verschillende inhoudelijke kennissessies. “Dat vind ik het mooie aan Novius, je kunt meedenken en helpen waar je wilt en ze staan open voor jouw ideeën”, legt ze uit. “Ik heb binnen Novius een vliegende start ervaren, waar ik na twee weken al als Consultant procesontwerper aan de slag ben gegaan bij het hoofdkantoor van het UWV. Direct na het starten heb ik al verschillende trainingen gevolgd en mezelf als adviseur op persoonlijk en op inhoudelijk vlak kunnen ontwikkelen.”

“Iedere dag is anders en biedt weer de mogelijkheid iets nieuws te leren. Hierdoor kan ik sneller groeien. Niet alleen snel, maar ook continu groeien.”

David van der Horst ging een maand na Brooijmans en Schuurman aan de slag, nadat hij zijn master Economie had voltooid. Hij maakte meteen een vliegende start. “Op het moment dat ik binnenkwam lagen er direct twee opdrachten voor mij klaar: één bij een internationale groothandel en een andere bij een grote speler in de Nederlandse mobiliteitsbranche.”

“Beide klanten zijn toenemend onderhevig aan een snel veranderende wereld waarin technologische trends en ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen”, legt Van der Horst uit. “Om voldoende wendbaarheid en aanpassingsvermogen te behouden is Novius gevraagd een veranderplan op te stellen. De trajecten zijn gefundeerd op gebruik van het Business Transformatie Framework van Novius. In mijn rol ben ik betrokken bij het verzamelen van inzichten en requirements vanuit alle aspecten van business operations als vertrekpunt om de informatievoorziening te versterken.”

Voorlopig is hij erg tevreden over zijn keuze voor het adviesvak: “Iedere dag is anders en biedt weer de mogelijkheid iets nieuws te leren. Hierdoor kan ik sneller groeien. Overigens niet alleen snel, maar ook continu. Werkgevers in dit vakgebied investeren in hun personeel, bijvoorbeeld door trainingen of coaching.” Dat ziet hij bij Novius duidelijk terug: “Novius levert kwaliteit en daar zijn mijn collega’s en ik trots op. Dit komt voornamelijk doordat wij een kennisgedreven organisatie zijn met nieuwsgierige mensen die passie hebben voor het werk. Buiten de werktijden zie je dit ook terug. Zo zijn collega’s betrokken en is er veel aandacht voor elkaar en het werkplezier.”


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius it's public ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Student Consultant Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup