Advanced Mobility Services sluit partnerschap met Bostec

23 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advanced Mobility Services, een bedrijf dat hard- en softwareoplossingen levert, is een samenwerking aangegaan met adviesbureau Bostec. 

Door de overeenkomst wordt Bostec implementatiepartner van ‘AMS Rent’, een ERP-achtige oplossing voor machine verhuurbedrijven. De cloudgebaseerde oplossing digitaliseert het hele klantenproces, van online boeking en beschikbaarheid tot bevestiging, en is de ruggengraat voor klantportals die klanten informatie biedt zoals huurstatus, huurgeschiedenis en betalingsgegevens. 

Vanuit operationeel perspectief automatiseert AMS Rent het gehele verhuurproces. Denk hierbij aan processtappen als boeking, contractering, levering, facturering, maar ook aan klantenservice en after-sales. Door gebruik te maken van onder meer telematics en internet of things-technologie, kan AMS Rent ook zaken ondersteunen als autorisatie van de gebruiker, gebruik tijdens verhuur en locatiegeschiedenis. 

Advanced Mobility Services sluit partnerschap met Bostec

Sinds de lancering in 2017, nadat de technologie twee jaar uitgebreid was getest, hebben verschillende klanten – grote bedrijven en kleinere en middelgrote operators – de AMS Rent-oplossing ingevoerd. 

Om aan de groeiende vraag naar zijn diensten te voldoen, is Advanced Mobility Services een samenwerking gestart met Bostec, dat binnen dit verband zal opereren als implementatiepartner. “We zien de samenwerking met Bostec als de ultieme oplossing voor succesvolle implementaties in de toekomst”, zegt een woordvoerder van Advanced Mobility Services, dat naast een hoofdkantoor in Nederland vestigingen heeft in Portugal, de Verenigde Staten en Oman. 

Het uitgebreide trackrecord van Bostec in de verhuurbranche, gecombineerd met zijn diepgaande kennis van procesoptimalisatie en projectmanagement, waren de belangrijkste redenen waarom het adviesbureau door Advanced Mobility Services werd geselecteerd als implementatiepartner. “Bostec heeft ook een bewezen staat van dienst met het implementeren van bedrijfsbrede applicaties in verschillende markten”, aldus Advanced Mobility Services. 

Bostec, dat werd opgericht in 1992, is een managementadviesbureau dat gespecialiseerd is in drie sectoren: mobiliteit, industrie en gezondheidszorg. De ongeveer veertig consultants van het bedrijf zijn gevestigd in Nederland, maar zijn daarnaast eveneens internationaal actief. Sinds 2014 maakt Bostec deel uit van VINCI Energies, een Frans conglomeraat met een jaaromzet van meer dan €13 miljard.