Willemijn Dijk over haar start bij Organize Agile

04 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind 2019 begon Willemijn Dijk als Agile Coach bij Organize Agile in Utrecht. Aan het woord de young professional, die spreekt over haar eerste ervaringen bij het bedrijf. 

In april 2019 stopte Willemijn Dijk bij VodafoneZiggo, waar ze op dat moment ruim een jaar actief was als Junior Retail Recruiter. Ze verliet de telecomgigant niet om bij een ander bedrijf te gaan werken, maar om op wereldreis te gaan. Tijdens deze trip werd ze echter benaderd door professionals Organize Agile, die haar een functie aanboden: “De daaropvolgende maanden vervolgde ik mijn reis van Zuid-Amerika naar Azië met stiekem steeds meer kriebels om te beginnen met mijn nieuwe baan.”

Inmiddels ligt de eerste werkdag van Dijk, die in 2018 aan de Hogeschool Utrecht de opleiding Human Resource Management afrondde, bijna vier maanden achter haar. Ze herinnert zich deze dag nog goed: “Na een warm en uitgebreid onthaal, was het meteen tijd voor het eerste kijkje in de keuken. Ik vertrok in de trein op weg naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag waar ik met een collega had afgesproken voor een bouwsessie aan het agile portfolio met haar team. Ik voelde me dus direct onderdeel van het bedrijf.”

Willemijn Dijk over haar start bij Organize Agile

Dijk, die pas 23 jaar oud is, laat weten voor Organize Agile te hebben gekozen omdat het bureau haar direct veel vertrouwen gaf: “Ze legden me uit dat fouten maken hoort bij mijn ontwikkeling. Dit is dus echt een speeltuin waarbinnen ik eindeloos kan groeien. Ik krijg ontzettend veel vrijheid om te experimenteren, te leren en vooral ook keihard te vallen en weer op te staan. Ik krijg de ruimte mij zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen en mag daarbij ook nog eens in de keukens van allerlei verschillende organisaties meekijken.” 

In een blik op de toekomst laat Dijk weten dat het haar ambitie is oude werk- en denkpatronen binnen HR te doorbreken. “De agile mindset en wijze van organiseren helpt organisaties wendbaar en zo dus toekomstbestendig te maken en daarnaast brengt het ook weer de lol en het ‘wij-gevoel’ terug de organisaties in. Ik zie hierin een essentiële rol voor HR die vaak nog te beperkt genomen wordt. Door agile gaan we echt weer terug naar de ‘why’ van onze organisaties, doorbreken we silo’s en staan we weer echt in contact met elkaar”, besluit Dijk.