Bram Eigenhuis verbindt zich aan Organize Agile

16 oktober 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organize Agile is een adviseur rijker. Deze maand heeft Bram Eigenhuis zich aangesloten bij het bureau.

De 29-jarige Eigenhuis maakte de overstap vanuit Berenschot. Daar begon hij vierenhalf jaar geleden zijn carrière, na de afronding van zijn master Strategic Human Resource Management aan de USBO (Universiteit Utrecht). Bij Berenschot werkte Eigenhuis als consultant strategisch HR en organisatieontwikkeling.

“Ik hielp organisaties hun strategische ambities te realiseren”, vertelt hij. “De vragen ‘waar gaan we heen en hoe komen we daar?’ stonden centraal. Met directies en leidinggevenden een gezamenlijk beeld van de strategie creëren, deze doorleven en begrijpen, en vervolgens de belangrijkste uitdagingen formuleren, waren belangrijke elementen in mijn werk. Een ander belangrijk deel was heel concreet maken wát er dan precies moest gebeuren om de organisatie van de toekomst te ontwikkelen, zodat deze ambities niet alleen ideeën blijven, maar ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.”

Bram Eigenhuis, Agile Coach, Organize Agile

“Zo hielp ik organisaties om speerpunten en acties te formuleren op het gebied van personeel en organisatieontwikkeling. Vervolgens maakte ik deze samen met de klant heel concreet: aan welke knoppen binnen de organisatie gaan we draaien om het in de toekomst gewenste personeel en organisatie te creëren? Vaak zat daar ook een stuk ontwikkeling op HR-gebied bij. Het was dus altijd een mix van strategie, HR en organisatieontwikkeling.”

Daarbij deed Eigenhuis ervaring op in uiteenlopende branches. “De sectoren openbaar bestuur, zorg, maakindustrie en commerciële dienstverlening sprongen eruit. Van startup tot ministerie tot ecosysteem, bijna elk type organisatie is wel voorbijgekomen.”

Deze ervaring gaat hij nu inzetten bij Organize Agile, waar hij zich uiteraard zal richten op agile transformaties. “Ik ben gevallen voor de missie van Organize Agile: together we change the future of work. Ik geloof echt dat dit een hele relevante missie is. Directies, managers en teams worstelen met inspelen op impactvolle trends en weten zich geen raad met ontwikkelingen die het werk veranderen.”

Te veel denken, te weinig doen

“Ik heb veel organisaties gezien waar het plezier van werken plaatsmaakt voor een dolgedraaide focus op sturing en efficiency”, legt Eigenhuis uit. “Waar mensen vooral bezig zijn met denken en eigenlijk veel te weinig doen. Waar de dingen die ze wél doen niet écht bijdragen aan het leveren van waarde maar vooral oude gewoonten zijn. En waar belangrijke keuzes niet worden gemaakt.”

Bij Organize Agile ziet Eigenhuis de kans om organisaties daarmee te helpen. “Helaas is het nog steeds zo dat een aanzienlijk deel van de organisaties de eigen medewerkers weinig vertrouwen gunt en simpelweg niet in staat is om snel en effectief in te spelen op veranderingen. Ik baalde ervan dat ik niet in de positie kwam om dingen te doen die inspelen op al deze punten. Er valt simpelweg nog zoveel te verbeteren op dit gebied.”

De toekomst van werk veranderen

“Voor mij was het dan ook een belangrijke reden om voor Organize Agile te kiezen”, legt hij uit, “omdat Organize Agile de toekomst van werk daadwerkelijk verandert. Niet door te vertellen hoe het werk eruit gaat zal zien in de verre toekomst, maar door mensen en teams een manier van werken aan te leren die en leuk is, en hen in staat stelt om zélf de toekomst van werk te veranderen. Voor mij is dat eigenlijk de ultieme vorm van organisaties helpen als coach of consultant.”

Ook de aanpak van het bureau spreekt Eigenhuis aan. “Die bestaat niet uit praten, denken en schrijven, maar vooral doen. Dat komt natuurlijk voort uit het Agile gedachtegoed, waarbij experimenteren, reflecteren en verbeteren centraal staan. ‘Good enough for now, safe enough to try’ is iets wat ik al meerdere keren heb gehoord. Het is heerlijk om sterke teams te maken, mensen te laten excelleren en samen met hen de handen uit de mouwen te steken.”

Ik ben blij dat ik met Organize Agile een werkgever heb gevonden die organisaties helpt om te verbeteren en om leukere werkplekken te worden. Ze gebruiken zichzelf vaak als proefkonijn, wat het werken bij Organize Agile meteen al erg leuk en interessant maakt. Want: ‘als wij het niet leuk vinden, hoe kunnen onze klanten er dan plezier uit halen?’ Daarnaast levert dit natuurlijk ook waardevolle inzichten op, die weer toegepast kunnen worden bij klanten. Win-win!”