IT-bureau Profit start Agile-praktijk

21 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Profit, een bureau dat digitale consultants en IT’ers levert aan klanten, heeft een Agile-praktijk gelanceerd. 

Het bedrijf uit Apeldoorn heeft gekozen voor een nieuwe businessline, omdat “Agile een veelgebruikte term is binnen het change-proces bij klanten”, zegt Hans Jan Bosscha, die leidinggeeft aan de unit en nu zo’n drie jaar werkzaam is voor het bedrijf.

Onder het label Profit4Agile richt de praktijk zich op drie pijlers: advies en coaching op het gebied van Agile, begeleiding van teams en het opschalen van Agile binnen organisaties. “Bij alledrie staat Agile centraal en bieden we ervaren professionals aan om vanuit het proces en/of de inhoud de opdracht te klaren”, legt Bosscha uit. 

De focus ligt op opdrachtgevers in vijf sectoren: financiële sector, industrie, overheid, retail en zorg. Onder de klantenkring van Profit zijn bedrijven te vinden als de Belastingdienst, De Persgroep, NS, Rabobank, Robeco, TomTom, Thales en Wolters Kluwer.

IT-bureau Profit start Agile-praktijk

Profit werkt met een hybride-model voor zijn medewerkers. Het bedrijf heeft IT’ers in vaste dienst en werkt met een pool van zelfstandigen. Bosscha: “Als zzp’er kun je je liëren aan Profit4Agile, zo krijg je inzage in de volledige dienstverlening binnen Nederland.”

Voor Agile-experts die nog twijfelen tussen loondienst en zelfstandig ondernemen heeft Profit de zogeheten ‘mid-lance’-constructie opgetuigd. Deze vorm geeft de medewerker veel meer zeggenschap over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is een “uitstekende vorm voor mensen die twijfelen tussen vast of zzp”, legt Bosscha uit. 

De start van een Agile-praktijk komt op een tijdstip dat de methodiek niet meer weg te denken is uit het zakenlandschap. Bestuurders, managers en professionals op de werkvloer zijn allemaal aan het scrummen geslagen, en tribes zijn vandaag de dag in tal van sectoren te vinden. Volgens onderzoek van KPMG heeft inmiddels meer dan 80% van de organisaties een Agile-transformatie ingezet of in de afgelopen drie jaar reeds voltooid.

Bosscha, die de fijne kneepjes van het consultancyvak leerde bij financial services-specialist ITDS Business Consultants, kijkt uit naar de komende maanden. “Ik wil detachering in een nieuw jasje steken, anno 2020 is dit hoog tijd wat mij betreft. De nieuwe generaties verlangen een andere relatie tussen werkgever en werknemer. Met Profit4Agile ga ik hier invulling aan geven.” 

Andere businesslines van Profit richten zich op cloudtechnologie en transformaties, SalesForce-implementaties en de ontwikkeling van software. Het bedrijf telt in totaal 130 medewerkers, verspreid over vijf kantoren.