AT Osborne betrokken bij nieuwe productiefaciliteit van Eriks

16 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AT Osborne heeft bijgedragen aan de realisatie van een nieuwe productiefaciliteit van Eriks, een industriële dienstverlener. 

Eriks, met hoofdkantoor in Alkmaar, is een onderneming die actief is als technische groothandel en producent. De activiteiten bestaan onder meer uit de inkoop, opslag, veredeling, verkoop en distributie van werktuigbouwkundige componenten. “Met onze technologische kennis en vaardigheden ontwikkelen zo’n 1.500 medewerkers in Nederland, waarvan 450 in Alkmaar, oplossingen om de industrie toekomstbestendig te maken”, vertelt een persvoorlichter van Eriks. 

In de farma-, food- en semicon-industrie neemt de vraag naar schone productie en schoon verpakte producten steeds verder toe, omdat hygiëne-eisen voor productie en verpakkingen almaar strenger worden en omdat miniscule stofdeeltjes productieprocessen ernstig kunnen verstoren. “Hierom vragen klanten om productie, reiniging en verpakking van producten in een absoluut schone en geconditioneerde omgeving”, zegt Sander Splinter, algemeen directeur van Eriks.AT Osborne betrokken bij nieuwe productiefaciliteit van EriksOm aan deze vraag te beantwoorden startte Eriks enige tijd geleden met de bouw van een ‘Clean Manufacturing Facility’ (CMF). Adviesbureau AT Osborne was betrokken bij de realisatie van de nieuwe productiefaciliteit van Eriks in Alkmaar. Het adviesbureau maakte binnen het project het programma van eisen, begeleidde de contractering van de ontwerpers en de ontwerpfase, verzorgde de aanbesteding van de aannemer, deed het kostenmanagement en ondersteunde de directie tijdens het gehele traject: vanaf de uitvoering tot en met de oplevering.

“De CMF is een geheel zelfvoorzienend en vrijstaand complex, gebouwd in de bestaande productiehal, dat grotendeels bestaat uit transparante cleanrooms, sluizen en technische ruimten. Het sluit perfect aan op de productieprocessen in de hal zelf. Om dit mogelijk te maken is een vrijstaande staalconstructie gemaakt met een betonvloer over het volledige oppervlak met daarnaast een beloopbare tussenvloer voor service aan de imposante luchtbehandelingsinstallatie”, vertelt Jack Rouwendaal, Consultant bij AT Osborne.

Inmiddels is de CMF officieel in gebruik genomen, laat een persvoorlichter van Eriks weten:We kijken met gepaste trots terug op een zeer feestelijke opening van de nieuwe Clean Manufacturing Facility. Al met al een zeer geslaagde middag, waar wij onze passie voor techniek, onze kennis en dienstverlening met onze relaties hebben mogen delen. Daar willen wij onze partners en de vele relaties vanuit heel Nederland hartelijk voor bedanken.”