Trainingscurriculum van First Consulting zet medewerkers centraal

10 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling is voor consultants van First Consulting van groot belang. Hiervoor heeft het advies- en implementatiebureau een uitgebreid trainingscurriculum ontwikkeld, zowel gericht op starters als op meer ervaren consultants.

“Binnen First Consulting staat de ontwikkeling van medewerkers centraal”, vertelt Christian Meerstadt, werkzaam als Senior Manager en naast zijn advieswerk verantwoordelijk voor de inhoud van het curriculum. “Wij geloven dat je de grootste ontwikkeling doormaakt door te werken aan interessante projecten met dagelijks coaching van ervaren collega’s. De trainingen die je volgt zijn daar een gerichte aanvulling op.”

Naast een dagelijks begeleider op een project heeft iedere consultant een mentor die helpt bij de persoonlijke ontwikkeling op langere termijn. Het trainingscurriculum, dat inmiddels bestaat uit meer dan 40 trainingen, is daarbij een belangrijk middel.

Trainingscurriculum van First Consulting zet medewerkers centraal

“Wat ik heel bijzonder vind, is dat bijna alle trainingen door eigen consultants worden gegeven”, vervolgt Meerstadt. “We ondersteunen consultants die training geven met een training, waarin ze leren hoe je een effectieve training opzet. De inhoud varieert van generieke onderwerpen zoals procesmodelleren, effectief communiceren en verandermanagement tot onderwerpen voor een specifieke groep zoals process mining of tools als Power BI, RPA en Mendix.”

“Zo kunnen we iedereen een interessant trainingsaanbod bieden, passend bij de interesse, behoefte en ervaring. Voor onze leiderschapstrainingen werken we samen met een externe coach en daarnaast bieden we medewerkers de mogelijkheid om op basis van individuele behoefte een externe training te volgen.”

Passend binnen de filosofie van het adviesbureau zonder eigen kantoor, worden de trainingen doorgaans aan het eind van de middag op een externe locatie gegeven.

“De trainingsavonden worden net als de andere sociale activiteiten binnen First Consulting zeer gewaardeerd door medewerkers. Doordat we dan ook altijd gezamenlijk een hapje eten is er ook ruimte voor gezelligheid. Zo laten we plezier en persoonlijke ontwikkeling samengaan en zorgen we voor een extra stukje binding en betrokkenheid”, sluit Meerstadt af.