Vier professionals over werken bij Magnus Blue

16 december 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dennis Kraakman (Consultant), Martine Beuckens (Consultant), Ward van Santen (Consultant) en Han Raaijmakers (Senior Consultant) zetten zich al enige tijd in voor Magnus Blue. Aan het woord de vier young professionals over hun ervaringen bij het Analytics-team van het Gooise bedrijf.

In 2018 behaalde Dennis Kraakman aan de VU Amsterdam zijn mastergraad in Business Analytics. Zijn scriptie schreef hij binnen de technologiepraktijk van Deloitte Consulting. Niet veel later koos hij ervoor te beginnen bij Magnus Blue. Kraakman kan zich die periode nog goed voor de geest halen: “Op mijn tweede werkdag ging ik meteen meedraaien op een project bij Jacobs Douwe Egberts, waar ik uiteindelijk een half jaar heb gezeten. En ik ben in mijn tweede week ook mee geweest op skimissie, wat een ideale gelegenheid was om mijn collega’s beter te leren kennen.”

Momenteel is Kraakman samen met vijf collega’s drie dagen per week in de weer met een project voor Bacardi. “Bacardi heeft ons gevraagd om interne en externe databronnen te koppelen in één geharmoniseerde database om hieruit inzichten te halen en een 360 graden-view op de data te geven. Ik ben in augustus een week naar het kantoor van Bacardi in Miami geweest, wat een supergave trip was. Dat ik binnen een half jaar nadat ik bij Magnus begon al zo’n trip zou maken had ik niet verwacht en was dan ook een hele leuke ervaring”, aldus Kraakman. 

Sinds begin 2018 zet Martine Beuckens – in het bezit van een masterdiploma International Economics & Business (RUG) – zich in voor Magnus. Ze legt uit dat ze destijds via Magnet.me met het bedrijf in contact kwam: “Ik werd benaderd en ben op gesprek gegaan. Dit was een leuk gesprek, waar echt naar mijn interesses gevraagd werd. Aangezien ik nog steeds zoekende was, vond ik dat fijn. Opties werden besproken en ik was eigenlijk heel positief. Ook qua mogelijkheden leek Magnus mij geschikt. Ik mocht meteen instromen bij een project van Magnus Blue.” Dennis Kraakman, Martine Beuckens, Ward van Santen en Han Raaijmakers - MagnusInmiddels heeft Beuckens verschillende opdrachten voor Magnus Blue afgerond. Op dit moment houdt ze zich bezig met een project bij VolkerWessels, waar ze de SAP-implementatie ondersteunt. “Zo heb ik nu een soort website opgezet met alle instructies om het SAP-systeem zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Het hele SAP-systeem heb ik gedurende deze periode goed leren kennen en ik heb ook rapporten gemaakt. Daarnaast geef ik sinds dit jaar ook demo’s bij de klant. Dit heb ik nu al best vaak gedaan. In het begin was dit super spannend, maar wel heel leerzaam.” 

Na het behalen van zijn mastergraad in de Econometrie (RUG), ging Ward van Santen op reis, om in september 2018 te beginnen bij Magnus. “Ik heb strategy consultancy altijd interessant gevonden, maar ik besefte snel dat je dan uitkomt bij grote corporates, wat ik niet wilde. Tijdens mijn reis werd mij duidelijk dat ik de datakant op wilde. Vervolgens werd ik door een recruiter benaderd en met Magnus gelinkt. Ik ben op gesprek gegaan en had meteen een goed gevoel bij de organisatie en een goede klik met zijn mensen. Binnen de kortste keren mocht ik beginnen.” 

Van Santen laat weten beslist nog op zijn plek te zitten bij Magnus en legt uit wat hij zo leuk vindt aan z’n werk: “Allereerst spreken de klanten waarvoor wij werken mij zeer aan. Daarbij is het werk super afwisselend qua bedrijven, opdrachten, mensen en natuurlijk locatie. Zo werk ik momenteel op drie verschillende plekken per week, dus ben met veel dingen tegelijk bezig. Ook de mensen van Magnus vind ik leuk, omdat iedereen totaal verschillende achtergronden heeft en erg open is in de omgang.”

Han Raaijmakers rondde in 2017 aan de Technische Universiteit Eindhoven de masteropleiding Werkbouwtuigkunde af, waarna hij begin 2018 startte bij Magnus. Hij herinnert zich die periode nog goed: “‘Wat ik mooi vond tijdens mijn eerst weken was dat ik direct het kerstfeest meemaakte op kantoor. Iemand zei toen tegen mij: ‘Geen idee of je het werk leuk gaat vinden, maar aan de mensen gaat het in ieder geval niet liggen.’ Dit vond ik zelf wel een leuke omschrijving. Er is een relaxte, informele sfeer en iedereen is gemotiveerd en werkt dus hard.”

Momenteel is Raaijmakers werkzaam voor de technologiepraktijk van Magnus, wat aanvankelijk niet zo was: “Ik ben eerst bij Green gaan werken en heb pas later de overstap gemaakt naar Blue, waarbinnen ik het stuk advanced analytics het leukst vind. Dit houdt in dat naast dat je alles visualiseert en in dashboards laat zien, je data ook gebruikt om voorspellende modellen mee te bouwen, waarmee je bijvoorbeeld een verkoopverwachting maakt. Het gebruiken van dit soort moderne technieken vind ik vet!”