Novius verwelkomt drie nieuwe professionals

05 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Novius heeft haar team deze zomer versterkt met drie nieuwe professionals: Frank Leevendig (Senior Business Consultant), Ruben Heetebrij (Senior Business Consultant) en Bart Jan Schuit (Business & IT Architect).

Sinds augustus dit jaar zet Frank Leevendig zich in voor Novius. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn eerste maanden bij het adviesbureau: “De eerste periode bij Novius is mij perfect bevallen. Ik werk voor leuke opdrachtgevers aan complexe opdrachten. Daarnaast kan ik hier mijn ei qua innovatie goed kwijt. Om die reden – het innovatieve karakter van Novius – heb ik ook gekozen om voor dit bedrijf te gaan werken.” 

Leevendig, die kan leunen op meer dan dertig jaar aan werkervaring, maakte de overstap naar Novius vanuit Qhuba, waar hij ruim twee jaar de rol van Partner Digital Transformation vervulde. Daarvoor zette hij zich als adviseur onder meer zes jaar in voor Cognizant, anderhalf jaar voor AI-gereedschapsleverancier BeInformed, twee jaar voor Fujitsu en ruim anderhalf jaar voor informatietechnoloog Logica. Leevendig begon zijn professionele carrière bij InterAccess als Business Consultant, nadat hij in 1986 een bachelorgraad in Bedrijfsinformatica behaalde.Frank Leevendig, Ruben Heetebrij en Bart Jan Schuit - NoviusNaast Leevendig, startte ook Ruben Heetebrij deze zomer bij Novius als Senior Business Consultant. Heetebrij vervulde eerder meer dan twaalf jaar diverse management functies voor WoningNet, een IT-organisatie die eigendom is van een groot aantal woningcorporaties. Hiervoor was Heetebrij acht jaar actief als Senior Consultant bij Capgemini. Hij begon zijn professionele carrière in 1997 als Redacteur bij Steunpunt Minderheden Overijssel, nadat hij aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn doctorandustitel in Journalistiek & Geschiedenis behaalde. 

Heetebrij legt uit waar hij zich de komende tijd mee gaat bezighouden: “Ik ben breed inzetbaar. Maar mijn hart ligt bij de vertaling van strategie naar uitvoering, waarvoor Novius het instrument Business Transformation Framework inzet. Ik ben daarbij een inhoudelijk adviseur die tegelijkertijd bouwt aan betrokkenheid, draagvlak en de juiste boodschap. Het is belangrijk dat iedereen begrijpt waarom we bepaalde keuzes maken en wat hij of zij vandaag moet doen om een stapje dichterbij het gezamenlijke einddoel te komen.” 

Ten slotte verwelkomende Novius onlangs ook Bart Jan Schuit, die laat weten dat het een voorrecht is om bij een leidend adviesbureau als Novius te mogen werken: “Het is een warme organisatie met veel oog voor het individu en ik voelde me dan ook gelijk welkom en snel thuis. Het niveau is hoog en ik kan hier dan ook groeien. Wat ik leuk vond was dat ik gelijk aan de gang mocht bij een waterschap om daar vanuit de architectuur de informatiebeveiliging op orde te brengen door implementatie van de BIO en bij te dragen aan de implementatie van de eOverheid.”

Schuit maakte de overstap naar Novius vanuit M&I/Partners, waar hij bijna vijf jaar in de weer was als Senior ICT-adviseur. Hij begon zijn professionele loopbaan bij KPN ICT Consulting, waar hij een jaar werkzaam was als Young Professional. Hiervoor rondde Schuit aan de Technische Universiteit in Eindhoven de masteropleiding Sustainable Energy Technology af. Aan diezelfde academische instelling behaalde hij daarvoor een bachelorgraad in Electrical Engineering.