Omzet EY Duitsland groeit met 7% naar €2,1 miljard

06 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

EY kijkt terug op een sterk jaar in Duitsland, waar het bedrijf zijn omzet met 7,2% zag groeien naar € 2,1 miljard en zijn positie als de op één na grootste van de Big Four verstevigde. 

Het accountants- en adviesbureau boekte in Duitsland groei in alle vier zijn divisies, waarbij Transaction Advisory Services (TAS) op het gebied van groei de best presterende praktijk was. De tak, die zich richt op bedrijfsfinanciering, M&A en herstructureringsdiensten, zag zijn inkomsten stijgen met 15% naar €403 miljoen.

EY-Parthenon behoort ook tot TAS en werd gevormd in Duitsland toen EY de Duitse vleugel van OC&C Strategy Consultants in februari 2018 overnam. De TAS-divisie wordt geleid door Constantin Gall, die sinds medio vorig jaar ook de TAS-teams van EY in Oostenrijk en Zwitserland leidt.

Omzetontwikkeling van EY in Duitsland

De consultancytak – EY Advisory – boekte een groei van 7% en zette afgelopen jaar €386 miljoen om, daarbij geholpen door een groeiende Duitse markt voor managementconsultancydiensten. Volgens Hubert Barth, CEO van EY Duitsland, plukt EY de vruchten van zijn veelzijdige adviesportfolio: “We hebben de capaciteit om alle fasen van een transformatie te ondersteunen. Van het ontwikkelen van strategieën tot het opnieuw ontwerpen van financiële en bedrijfsstructuren, tot het ondersteunen van transacties en het stroomlijnen van functies zoals human resources, risico of IT.” 

Alexander Kron, Head van EY Advisory, voegt toe dat de ontwikkeling van EY naar een “toonaangevend geïntegreerd transformatieadviesbureau” een zeer belangrijke pijler is binnen de strategie van het bedrijf, zowel in Duitsland als wereldwijd. Met zijn aanwezigheid in meer dan 100 landen genereerde EY het afgelopen jaar een mondiale omzet van $36,4 miljard, waarvan $13,2 miljard werd gerealiseerd met consultancydiensten. 

EY’s grootste servicelijn in Duitsland, Tax & Legal, die wordt geleid door Henrik Ahlers, verhoogde zijn omzet met 3% naar €707 miljoen, terwijl de Assurance-tak (onder leiding van Mathieu Meyer) zijn omzet met 8% zag groeien naar €617 miljoen. 

Chief Executive Officer Barth liet onlangs weten erg blij te zijn over de behaalde resultaten: “In het jaar dat we ons 100-jarig jubileum vieren zijn we bijzonder blij met deze positieve ontwikkeling.”

De Duitse tak van EY heeft ongeveer 10.700 accountants, financiële en fiscale professionals en consultants in dienst, die zich inzetten voor het bedrijf vanuit twintig kantoren in heel Duitsland. EY Nederland behaalde het afgelopen jaar een omzet van €877 miljoen, gegeneerd door 4.707 professionals.