EY boekt €40 miljoen omzetgroei, Advisory groeit het hardst

22 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In navolging van Deloitte en PwC heeft ook Big Four-branchegenoot EY het afgelopen jaar zijn omzet weten op te schroeven.

Coen Boogaart, voorzitter van de raad van bestuur van EY Nederland, kijkt met tevredenheid terug op de resultaten voor het boekjaar 2018/19 – EY heeft net als de overige Big Four-kantoren een gebroken boekjaar. “De groei en het resultaat van EY in Nederland ontwikkelen zich in lijn met onze verwachting”, geeft hij aan, om daaraan toe te voegen dat alle negen marktsegmenten (branchegroepen) hun omzet hebben zien toenemen.

De financiële sector is met afstand de grootste industriegroep die het accountancy- en advieskantoor bedient, gevolgd door sectoren als industrie, telecom, retail en fast moving consumer goods. 

Advisory snelste groeier

Met een omzetgroei van €20 miljoen was Advisory de best presterende divisie (+16%). EY Advisory levert consultancydiensten aan klanten op het gebied van strategie, businessmodel-innovatie, finance, supply chain, sales & marketing, human capital, project- en programmamanagement en digitalisering. Terwijl EY Advisory organische groei heeft weten te realiseren, is een groot gedeelte van de omzetgroei toe te schrijven aan de toevoeging van EY VODW, dat ontstond toen EY in juli van vorig jaar VODW overnam. 

Omzet van EY Nederland

Advisory telt vandaag de dag 879 medewerkers en partners, waarmee het kleiner is dan Assurance (2.029 medewerkers en partners) en Tax (1.206 medewerkers en partners). De laatstgenoemde praktijk zag zijn omzet met €14 miljoen toenemen naar €287 miljoen, terwijl de omzet van de Assurance-dienstverlening met €339 miljoen nagenoeg gelijk is gebleven. De Transaction Advisory Services (TAS)-service line, die klanten helpt met onder meer corporate finance, fusies & overnames, waarderingen en herstructureringen, heeft uitstekende resultaten geboekt: de omzet is van €66 miljoen naar €75 miljoen gestegen.

Groei in omzet en personeel

De winst van EY is met 4% toegenomen naar €161 miljoen, op een totale omzet van €877 miljoen. Over de hele linie nam het aantal medewerkers met 8% toe, van 4.353 naar 4.707. Boogaart blikt met trots terug op deze prestatie en prijst de recruiters van het kantoor, die in een krappe arbeidsmarkt erin zijn geslaagd om voldoende talent aan te trekken om de groei door te kunnen zetten. 

Omzet van de Big Four in Nederland

Boogaart leidt EY Nederland samen met een team van vijf bestuurders, dat verder bestaat uit Stephan Lauers (hoofd van Advisory en TAS), Jeroen Davidson (hoofd van Tax), Rob Lelieveld (Assurance), Nico Pul (Quality) en Mirjam Sijmons (Talent).

Vooruitkijkend, ziet het bestuur, “ondanks alle geopolitieke onzekerheden”, het komende jaar met vertrouwen tegemoet, zo laat Boogaart weten: “Onze inzet en investeringen om de kwaliteit van onze organisatie en onze dienstverlening te verbeteren, werpen hun vruchten af. Medewerkers zijn tevredener met hun werk en klanten geven nog positievere feedback op onze inzet.”

Big Four

Met een omzet van €877 miljoen, is EY de nummer drie van de Big Four in ons land. Deloitte ligt ruim voorop en ligt op koers om als eerste Big Four in ons land de ‘magische’ grens van €1 miljard te doorbreken. Met een omzet van meer dan $35 miljard is EY op de mondiale schaal ook de nummer drie in omvang, achter PwC en marktleider Deloitte.