OrangeX breidt diensten uit naar duurzaamheidsmarkt

01 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De topman van KPMG Sustainability, Bernd Hendriksen, heeft het Big Four-kantoor ingeruild voor de ambitieuze boutique speler OrangeX. 

Hendriksen wordt mede-eigenaar van OrangeX en krijgt een leidende rol, waarbij hij het bedrijf zal meenemen richting een nieuw segment, namelijk dat van duurzaamheidsprofessionals. Opgericht in 2013, focust OrangeX zich van oorsprong vooral op het leveren van interim professionals gespecialiseerd in innovatie en subsidies. 

Echter, “al enige tijd krijgen wij vanuit onze opdrachtgevers de vraag naar duurzaamheidsprofessionals. Niet zozeer voor advies, maar voor de implementatie van duurzaamheidsinitiatieven”, vertellen Marc Guelen en Ivo van Zuidam, de twee andere mede-eigenaren van OrangeX. “De vraag naar experts in duurzaamheid neemt almaar toe. Elke organisatie heeft duurzaamheid inmiddels op de agenda gezet.” 

Bernd Hendriksen, OrangeX

Omdat de werkvelden complementair zijn aan elkaar, is besloten om de focus van de dienstverlening uit te breiden. “Bernd is de ideale persoon voor het uitbouwen van deze dienstverlening”, geven Guelen en Van Zuidam aan. “Hij adviseert al ruim twintig jaar overheden en bedrijven over hoe ze kunnen verduurzamen en heeft een groot netwerk in de duurzaamheidswereld.” 

Hendriksen gaf de afgelopen jaren leiding aan de Sustainability-praktijk van KPMG. Voorafgaande aan zijn twintig jaar bij KPMG, werkte Hendriksen voor gemeente Arnhem. 

Duurzaamheidspraktijk opbouwen

Bij OrangeX – Hendriksen is formeel vandaag aan de slag gegaan – zal hij helpen bij het optuigen van de duurzaamheidspraktijk en bij het uitbouwen van het aantal werknemers. Net als bij de andere diensten van het boutique bureau, staat een no-nonsense aanpak centraal, laat Hendriksen weten: “Veel organisaties worstelen bij het omzetten van duurzaamheidsplannen naar een concreet resultaat. Wij willen hier een helpende hand bieden door met duurzaamheid professionals de plannen daadwerkelijk uit te voeren”. 

De lancering van de nieuwe praktijk maakt deel uit van OrangeX’ ambitie om de komende jaren versneld te groeien. Het bureau telt momenteel zo’n vijfentwintig professionals en het wil doorgroeien naar tussen de tachtig tot honderd professionals.