Mobilee viert vijftienjarig jubileum met relaties en vrienden

18 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mobilee bestaat dit jaar vijftien jaar. Op 19 november staat het bureau stil bij deze mijlpaal: in het Nationaal Militair Museum te Soest komen relaties en vrienden van Mobilee samen voor ‘What’s next’, een evenement waar de afgelopen vijftien jaar worden gevierd en vooruit wordt gekeken naar de volgende vijftien jaar. 

Het is de afgelopen vijftien jaar razendsnel gegaan met de ontwikkeling van technologie: “Wie herinnert zich de Motorola Razr nog?”, vraagt Mobilee zich af. “Het was dé telefoon van 2004, drie jaar vóór de introductie van de iPhone. Fast forward vijftien jaar: inmiddels behoren smartphones, drones en VR-brillen tot de alledaagse realiteit.” 

Tegelijkertijd met de Razr, betrad Mobilee het podium. “We onderscheiden ons door onze lange staat van dienst”, vertelde partner Leander Bloemers eerder dit jaar in gesprek met Consultancy.nl: “We focussen ons al vanaf de oprichting op het business-IT-domein. Tegenwoordig gaat het over niets anders dan digitale transformatie, maar wij waren er al mee bezig voordat het die naam droeg. We spreken de taal en hebben alle hypes voorbij zien komen.”

Net als op het gebied van mobiele telefoons, is bij Mobilee sinds 2004 het nodige veranderd: “Toen ik begon waren we met z’n zevenen, nu zitten we op meer dan veertig medewerkers en nog eens vijfentwintig geassocieerde consultants”, vertelde Bloemers. “Dat is wel een van de dingen waar ik het meest trots op ben, dat we de kanteling hebben weten te maken naar een professioneel opgezette organisatie”, vulde medepartner Bert Bakker destijds aan.

Mobilee viert vijftienjarig jubileum met relaties en vrienden

In de afgelopen vijftien jaar heeft Mobilee bovendien vele klanten geholpen bij het grijpen van de kansen die digitale transformatie biedt. Al met al genoeg reden voor een feestje, dachten ze bij Mobilee. Geheel in overeenstemming met het idee van de digitale transformatie, gaat de aandacht hierbij echter niet zozeer uit naar het verleden, maar naar de toekomst. “Tijdens ‘What’s next’ in het Nationaal Militair Museum in Soest kijken we vooruit naar de volgende vijftien jaar”, aldus Mobilee: “Hoe zorg je ervoor dat klanten, burgers en patiënten optimaal bediend worden nu en in de toekomst? Hoe trek en houd je klanten in een wereld van AI, bots en automatisering?”

What’s next

Deze vraagstukken zullen worden aangesneden door de sprekers op het evenement. De keynote speaker is Steven van Belleghem – ondernemer, auteur, investeerder en marketing professor aan Vlerick Business School. Van Belleghem is een expert op het gebied van klantfocus in een digitale wereld. Hij stelt dat de traditionele manier van reclame maken achterhaald is en dat bedrijven meer aandacht moeten besteden aan de hedendaagse consument. In september 2018 stond Van Belleghem in het voorprogramma van Barack Obama tijdens het Forward Thinking Leadership-congres. 

Daarnaast komen Urgert en Van Deudekom aan het woord, onder meer bekend van televisieprogramma ‘De Kwis’ met Paul de Leeuw. Rob Urgert is niet alleen cabaretier maar ook gepromoveerd wetenschapper. Joep van Deudekom is, naast ex-gymleraar en ex-jurist, eveneens onderdeel van cabaretgroep NUHR. Met ‘The Manipulation Game’ gaan het duo in op de duizenden keuzes die een mens maakt tijdens haar of zijn leven. Zijn deze wel zo zuiver en weloverwogen als we zelf denken? 

Verder bevat het programma onder andere een rondleiding door het Militair Museum (“voor de liefhebbers”), een diner met openingswoord van Joep van Deudekom, een terugblik op vijftien jaar Mobilee en uiteraard een afsluitende borrel. Geïnteresseerden in het evenement kunnen hier terecht voor meer informatie. 

Wereld te winnen

Kijken naar de toekomst van Mobilee zelf, gaf Bakker eerder dit jaar aan graag te willen doorgroeien, maar wel “op basis van kwaliteit en met behoud van cultuur”: “Als je te snel groeit, kun je dit verliezen.” Bovenal wil Mobilee echter nog vele jaren klanten verder helpen: “Wij willen onze opdrachtgevers – uit alle sectoren – helpen bij hun bedrijfskundige vraagstukken, zodat zij op hun beurt hun klanten nog beter kunnen bedienen”, aldus Bloemers: “Daar doen we het voor. Er is hier echt nog een wereld te winnen.”