Vintura trekt Arno Rutte en Johannes Engels aan

04 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vintura heeft twee nieuwe senior adviseurs verwelkomd: Arno Rutte en Johannes Engels. Rutte verliet onlangs de Tweede Kamer, waar hij zorgwoordvoerder was voor de VVD. Engels deed eerder jarenlange ervaring op in de zorgsector bij farmagigant Johnson & Johnson. 

Arno Rutte maakte aan het einde van de zomer bekend dat hij na zeven jaar zijn Kamerzetel opgeeft. De Groninger gaf daarbij aan dat de lange dagen in Den Haag een te grote tol eisten op zijn gezinsleven. “De afgelopen zeven jaar heb ik getracht een balans te vinden tussen thuis en werk. Soms lukte het, te vaak niet. Die balans wil ik veranderen en daarom heb ik besloten te vertrekken”, aldus Rutte op de website van VVD. In zijn rol als woordvoerder zorg hield hij zich bezig met allerlei actuele thema’s zoals de zorgverzekeringswet, wijkverpleging, geneesmiddelen, euthanasie, orgaandonatie en embryoselectie.

Voordat Rutte in 2012 toetrad tot de Kamer werkte hij vijf jaar in de zorgsector. Toen in 2007 zijn baan verviel, in dezelfde periode dat zowel zijn broer als vader overleden aan kanker, besloot hij dat hij zich voortaan wilde inzetten voor de zorg: “Daarna heb ik bewust gekozen om bij zorgverzekeraar Menzis te werken aan het verbeteren van de zorg. Hier werkte ik als strateeg/specialist sociale media”, aldus Rutte. 

Dat hij nu zijn post als woordvoerder zorg verlaat, betekent niet dat hij de zorg vaarwel zegt – integendeel: “Ik had toen een missie om de zorg goed en betaalbaar te houden, daar ga ik nu mee door”, zegt hij over zijn keuze om zich aan te sluiten bij Vintura, waar hij per 14 oktober is gestart. Bij de zorgconsultant zal hij zijn uitgebreide ervaring inzetten om opdrachtgevers te helpen rond vraagstukken op gebieden als resultaatverbetering, zorglogistiek, value-based healthcare, (keten)samenwerking en het ziekenhuis van de toekomst. 

Vintura trekt Arno Rutte en Johannes Engels aan

Johannes Engels startte in september als Principal Consultant bij Vintura. “Na dertien jaar bij Johnson & Johnson was het niet makkelijk de stap te zetten”, stelt Engels, “maar ik kijk er enorm naar uit terug te keren in de consulting en de twee dingen te combineren die me energie geven: het oplossen van uitdagingen en het verbeteren van de gezondheidszorg. Hierin vormt Vintura de optimale sweet spot: toegewijde consultants die tot een oplossing willen komen voor de klant en professionals die het gezondheidszorglandschap willen verbeteren.”

Engels heeft een achtergrond in zowel consulting als de zorgsector. Nadat hij vier jaar werkte als strategieconsultant behaalde hij een MBA aan INSEAD. Vervolgens begon hij bij Johnson & Johnson, waar hij eerst in de medical devices-tak en later aan de farmaceutische kant werkte: “Hierdoor heb ik ervaring opgedaan in sales- en marketingrollen van toenemende verantwoordelijkheid, zowel lokaal als regionaal.”

“Doordat ik zowel de consulting- als ook de healthcare-kant heb meegemaakt, kan ik ervoor zorgen dat mijn analyses en aanbevelingen praktisch toepasbaar zijn, en geaard in realisme. De kers op de taart is om dit allemaal te doen in een positieve sfeer, waar leren en ontwikkeling een plek hebben”, vervolgt Engels, die toevoegt 100% te gaan voor “leren en nieuwe dingen uitproberen”. Net als Rutte ziet hij wel in dat een gezond leven bestaat uit meer dan alleen maar werk: “Tijd doorbrengen met mijn gezin heeft een hoge prioriteit”, besluit hij.