YNNO-partners mee op investeringsmissie naar Curaçao

04 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robert-Jan Snijders en Pieter van der Laan – partners van YNNO – zullen naar Willemstad in Curaçao afreizen voor een speciale investeringstop die plaatsvind op 10, 11 en 12 oktober. Het achterliggende doel van de bijeenkomst is onder meer om de economie van de stad te stimuleren. 

De investeringsmissie is een initiatief dat in samenwerking met werkgeversorganisatie VNO-NCW wordt georganiseerd. In totaal hebben dertig professionals zich aangemeld om naar Curaçao af te reizen en het evenement bij te wonen. De bijeenkomst is volgens organisator VNO-NCW opgezet om Nederlandse investeerders kennis laten maken met het culturele erfgoed in Willemstad en met concrete investeringsmogelijkheden aldaar.

In het bijzonder hopen de organisatoren van de top erop dat door het evenement meer toeristen, inwoners en bedrijven voor Willemstad zullen kiezen. “De missie is dan ook bedoeld voor kleine en middelgrote investeerders, ondernemers en exploitanten die kansen zien in project- en stadsontwikkeling, horeca & toerisme, boetiekhotels, Airbnb, appartementen, detailhandel en constructie inclusief renoveren en restaureren”, vermeldt VNO-NCW op zijn website.

YNNO-partners mee op investeringsmissie naar CuraçaoVanuit adviesbureau YNNO, dat eveneens een praktijk heeft in het Caraïbische gebied, zullen Robert-Jan Snijders en Pieter van der Laan het evenement bezoeken. Zowel Snijders als Van der Laan zijn naast partner van YNNO in Nederland ook bestuurder van YNNO Caribbean. Deze overzeese praktijk wordt gerund vanuit Willemstad. Sinds 2013 is YNNO actief in deze regio, waar het bedrijf zich met name richt op de voormalige eilanden van de Nederlandse Antillen.

De afgelopen jaren heeft YNNO Caribbean al verschillende opdrachtgevers bediend. Zo ondersteunde het bedrijf de regering van Curaçao bij het verbeteren van zijn publieke dienstverlening door inzetten op het verbeteren van ICT-systemen en samenwerkingsprocessen. “Verder hebben we ook het Openbaar Ministerie van Curaçao, Sint Maarten en de BES geholpen bij de automatisering van de uitwisseling van justitiële informatie tussen de verschillende delen van het Koninkrijk. En de Rijksdienst Caribisch Nederland begeleidden we bij de herhuisvesting van hun shared-service organisatie”, aldus YNNO Caribbean.