OC&C Strategy Consultants breidt netwerk uit in Azië

01 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Strategieadviesbureau OC&C Strategy Consultants heeft zijn voetafdruk in Azië aanzienlijk uitgebreid door middel van een nieuw partnerschap met RedSeer, een adviesbureau van Indiase oorsprong met vijf kantoren in Zuid-Azië en het Midden-Oosten.

Vanuit zijn hoofdkantoor in Londen en zijn elf andere kantoren, bedient OC&C Strategy Consultants klanten over de hele wereld. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1987, heeft inmiddels meer dan 600 consultants in dienst, die voornamelijk actief zijn vanuit vestigingen in Europa. 

Aziatische klanten van het adviesbedrijf werden tot voor kort bediend vanuit kantoren in Shanghai en Hong Kong. De groeiende vraag naar zijn diensten in de regio deed het consultancykantoor echter besluiten om op zoek te gaan naar een adviespartner ter plaatse. OC&C kwam uit bij RedSeer, een adviesbureau met een team van ruim honderd consultants die werken vanuit kantoren in India (Mumbai, Bengaluru en Delhi), Dubai en Singapore. Sinds zijn oprichting in 2009 heeft RedSeer meer dan duizend opdrachten voor ruim honderd verschillende klanten vervuld. 

Volgens James George, International Managing Partner bij OC&C, hebben de twee bedrijven een complementaire portefeuille. OC&C staat bekend om zijn diepgaande expertise op het gebied van retail- en consumentengoederen en private equity, twee sectoren waarin RedSeer ook veel werk heeft verricht. “Hierdoor kunnen allebei de bedrijven hun aanbod verbreden en verdiepen, waardoor we klanten completere diensten kunnen aanbieden”, aldus George. 

OC&C Strategy Consultants breidt netwerk uit in Azië

Een ander belangrijk punt is volgens George de vergelijkbare positionering van de twee bedrijven in de markt. Zo richten allebei de organisaties zich op strategisch advies. OC&C is een mondiaal strategieadviesbureau, terwijl RedSeer zichzelf positioneert als een Aziatisch strategieadviesbureau en beschikt over verschillende senior teamleden die een verleden hebben bij topspelers zoals McKinsey & Company, The Parthenon Group (nu EY-Parthenon), Strategy&, Booz & Company en Bain & Company.

“De samenwerking tussen OC&C en RedSeer is er een tussen echte geestverwanten”, laat James weten. “We zijn twee toonaangevende adviesbureaus die een gemeenschappelijke focus delen.” 

De belangrijkste doelstelling van het nieuwe samenwerkingsverband zal zijn om mondiale organisaties in India en de regio te bedienen, maar ook om opkomende en reeds gevestigde regionale bedrijven met internationale ambities (buiten Azië) te ondersteunen. Het partnerschap tussen OC&C en RedSeer is exclusief, wat betekent dat de twee bedrijven aanvragen van klanten geregeld aan elkaar zullen overhandigen en eveneens – indien nodig – hun krachten zullen bundelen om projecten succesvol af te ronden. 

Het partnerschap met RedSeer komt twee maanden nadat OC&C zijn Europese voetafdruk versterkte door het Italiaanse adviesbureau Long Term Partners in zijn netwerk op te nemen. Door de deal voegde OC&C Strategy Consultants een team van ongeveer tachtig consultants en partners uit Italië toe aan zijn organisatie. Terwijl OC&C met de overname van Long Term Partners zijn Europese activiteiten heeft uitgebreid, slonk zijn Noord-Europese voetafdruk in september 2016, toen OC&C Benelux werd verkocht aan EY.