Italiaans consultancybureau LTP sluit zich aan bij OC&C

12 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Italiaans managementadviesbureau Long Term Partners (LTP), dat werd opgericht door ex-Bain-partners, is opgegaan in het wereldwijde netwerk van OC&C Strategy Consultants en staat binnenkort bekend als OC&C Italy. De deal voegt twaalf partners en ongeveer zeventig consultants toe aan de Europese voetafdruk van OC&C.

Het nieuwe samenwerkingsverband tussen LTP en OC&C volgt na een werkrelatie tussen de twee adviesbureaus die twee jaar geleden begon. In 2017 werd LTP associate partner van OC&C. Als onderdeel van die professionele relatie hebben de bedrijven samengewerkt aan meer dan twintig adviesopdrachten in Italië en daarbuiten.

“Deze samenwerkingsperiode illustreerde het complementaire karakter van ons expertises, onze aanpak en onze cultuur”, zegt James George, International Managing Partner van OC&C Strategy Consultants. Beide bedrijven richten zich onder andere op het hogere managementstrategie-segment. Hoewel de bedrijven in verschillende sectoren actief zijn, “delen we een zeer sterke overlap in de sectoren retail en consumentengoederen”, zegt George. 

Italiaans consultancybureau LTP sluit zich aan bij OC&C

Beide adviesbureaus kunnen door de deal hun aanbod en hun klantkringen uitbreiden. OC&C zal bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de relaties van LTP in de luxesector; een branche waarin het in Milaan gevestigde adviesbureau een bewezen staat van dienst heeft. OC&C zal nu kunnen profiteren van de sectorkennis van LTP en zijn wereldwijde voetafdruk vergroten.

“De ervaring en expertise die LTP met zich meebrengt, voegt geweldige nieuwe mogelijkheden toe aan ons netwerk”, zegt George, die toevoegt dat OC&C hierdoor opdrachtgevers in de toekomst beter kan bedienen: “Klanten in Italië met wereldwijde ambities of wereldwijde klanten die van plan zijn hun posities in Italië te versterken: we kunnen ze nu meer mogelijkheden bieden.” 

Omgekeerd zal LTP ook profiteren van het portfolio van OC&C en zijn internationale netwerk. Daarnaast zullen allebei de bedrijven profiteren van elkaar op het gebied van fusies en overnames. De M&A-experts van OC&C voeren commerciële due diligence-analyses uit tijdens deals en leveren advies op het gebied van strategische planning, een gebied waarbinnen ook LTP actief is.

In de afgelopen maanden heeft de Italiaanse onderneming Gioconda bijvoorbeeld geadviseerd bij de overname van Bluclad. Verder heeft LTP due diligence-ondersteuning geleverd aan koper Cronos Capital Partners bij de aankoop van Lampa. 

Marco Costaguta, partner bij Long Term Partners, reageert verheugd op het nieuwe samenwerkingsverband: “De reden van deze fusie is de wens om onze klanten beter van dienst te zijn. Samenwerken met OC&C zal leiden tot onze collectieve ambitie om advies van wereldklasse te leveren.”

Een andere voordeel dat Costaguta ziet is onder meer het bieden van bredere en internationalere kansen aan young professionals van het bedrijf. Daarnaast gelooft hij dat LTP veel kan hebben aan de wereldwijde merkwaarde van OC&C. Volgens onderzoek van Vault behoort OC&C namelijk tot de twintig meest prestigieuze adviesmerken van Europa.

Door de integratie zal Long Term Partners binnenkort worden omgedoopt tot OC&C Italy, waarbij alle huidige partners en consultants van LTP de overstap maken naar het Italiaanse kantoor van OC&C. “We zijn heel blij dat we deze volgende stap kunnen zetten”, concludeert George. Wereldwijd heeft OC&C, met hoofdkantoor in Londen, nu meer dan 70 partners en meer dan 550 consultants.