Ordina heeft nu honderd elektrische auto's rondrijden

03 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds kort bevat de leasevloot van de Nederlandse tak van Ordina honderd volledig elektrische auto's. Software Engineer Jurre Sanders schreef deze mijlpaal op zijn naam: hij nam onlangs zijn Volkswagen E-Golf in gebruik.

Ordina laat op zijn website weten veel belang te hechten aan duurzaamheid. Als onderdeel van dit beleid, stimuleert het bedrijf zijn medewerkers om volledig elektrische leaseauto’s (EV) te rijden. Onlangs werd de honderdste EV aan de leasevloot van Ordina Nederland toegevoegd. De totale leasevloot van de Nederlandse tak van het ICT-adviesbureau bestaat uit zo’n 1.300 voertuigen. Daarmee is het aandeel elektrische auto’s binnen de vloot circa 7,7%, terwijl het landelijke gemiddelde volgens cijfers van het CBS op 0,53% blijft steken.

Johan Kamp, Directeur Facilities & Support bij Ordina, is trots op de sterke groei van de elektrische Ordina-vloot: “Van 27 EV’s eind 2018 naar 100 in acht maanden tijd: het gaat de laatste tijd heel hard.” Kamp legt uit waardoor deze groei is veroorzaakt: “Fiscale stimulatie speelt uiteraard een belangrijke rol. Tegelijkertijd komen er ook meer betaalbare EV’s op de markt. De actieradius van die auto’s neemt toe en er zijn steeds meer laadstations. Stuk voor stuk zaken die maken dat steeds meer collega’s voor een elektrische auto kiezen.”

Ordina heeft nu 100 elektrische auto’s rondrijden

Daarnaast draagt ook het duurzaamheidsbeleid van Ordina bij aan de toename van het aantal EV’s binnen de organisatie, vertelt Kamp: “We blijven actief op zoek naar mogelijkheden om onze CO2-footprint te verlagen. Met het oog daarop hebben we voor elektrische auto’s ons merkenbeleid losgelaten. Normaal gesproken kunnen leaserijders kiezen uit zeven verschillende merken. Voor elektrische auto’s geldt dat ieder merk kan worden gekozen. Met name Kia’s, Hyundai’s en de nieuwe Tesla 3 zijn erg populair.” 

Bij de verschillende Ordina-vestigingen in ons land neemt tegelijkertijd het aantal laadpalen ook toe. “We proberen in de pas te blijven lopen met de groei van het aantal EV’s. Verder maken we het laden zo makkelijk en efficiënt mogelijk via een speciale groepsapp”, geeft Kamp aan, die wijst op de landelijke ontwikkeling van aantal het volledig elektrische personenauto’s. In slechts één jaar tijd verdubbelde het aantal EV’s in ons land naar 45.000. “Het zal mij niet verbazen als de EV-teller van Ordina Nederland eind dit jaar op 160 zal staan”, zegt Kamp. 

De honderdste EV

Jurre Sanders, die bij Ordina de rol van Software Engineer vervult, is sinds kort de 100ste medewerker van Ordina Nederland die een volledig elektrische personenauto rijdt. Sanders laat weten gekozen te hebben voor een EV vanwege de lage bijtelling én omdat dit type voertuig duurzaam is: “Ik woon in Bennebroek en werk voor Ordina bij de Rabobank in Utrecht. Het eerste deel van de 90 kilometer, tot aan Breukelen, doe ik met de auto. Die zet ik dan aan de lader en vervolgens stap ik op de trein naar Utrecht.” Over zijn nieuwe auto – een Volkswagen E-Golf – is hij zeer te spreken: “Ik rij er pas enkele weken in en heb nog lang niet alle mogelijkheden kunnen gebruiken.”