Trevian dienst verbetert beheer van zorgvastgoed

30 september 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Trevian, een niche adviesbureau voor de publieke sector, heeft de krachten gebundeld met zorgdienstverlener AAG om een nieuwe integrale oplossing te ontwikkelen voor het beheer van zorgvastgoed.

Aanleiding voor de nieuwe propositie is volgens Harco Bouwman, directeur van Trevian, de steeds groter wordende behoefte aan zorgvastgoed, die aansluit op de zorgvraag en wensen van de cliënt en voldoet aan wetgeving met lage exploitatiekosten. De hoeveelheid zorgvastgoed in Nederland is groot en veel van dit vastgoed is in handen van zorginstellingen zelf. Deze worstelen echter steeds vaker met het goed laten renderen van hun vastgoed, zeker gezien de toenemende vastgoedeisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, kosten en verduurzaming. Bouwman: “Veel zorginstellingen hebben steeds vaker niet de middelen en de technische kennis in huis om dit in goede banen te leiden.” 

Integraal vastgoedbeheer

Met de end-to-end oplossing van Trevian en AAG, bekend als ‘integraal vastgoedbeheer’, kunnen zorgpartijen het beheer nu relatief eenvoudig naar een hoger niveau tillen, legt Bouwman uit. Deze oplossing helpt zorginstellingen inzicht en grip te krijgen in de functionele, de bouwkundige en installatietechnische staat van hun vastgoed. Ook helpt het inzicht te krijgen in hoe de beheer- en onderhoudskosten zich de komende jaren naar verwachting zullen ontwikkelen, of inzicht in welke impact de eisen ten aanzien van verduurzaming zullen hebben op de vastgoedportefeuille. Ook het contracteren, benchmarken en aansturen van onderhoudsleveranciers wordt onder de loep genomen.
Trevian dienst verbetert beheer van zorgvastgoedDe oplossing van Trevian komt mede voort uit een samenwerking met AAG, die organisaties in het zorg en welzijnsdomein ondersteunt met uiteenlopende oplossingen voor de bedrijfsvoering, waaronder financiën, personeel, vastgoed en facilitair. “AAG is een vertrouwde adviseur en een begrip in de zorgsector. Ze hebben een brede en diepe kennis van de sector, zorgprocessen en kosten”, geeft Bouwman aan.

Over hoe de samenwerking tot stand is gekomen, zegt hij: “Wij hebben de afgelopen jaren tientallen woningcorporaties, die veel zorgvastgoed bezitten en aan zorginstellingen verhuren, geholpen met de inkoop van de vastgoedonderhoud en de verduurzaming hiervan (CO2 neutraal). AAG richt zich exclusief op zorginstellingen. Onze overlap en complementariteit van dienstverlening bracht ons tot deze unieke propositie.”

De Trevian-partner toont zich verheugd over het gesloten partnership. “We delen de focus en passie om de zorg vanuit de bedrijfsvoering te verbeteren”, besluit hij. Naast de samenwerking met AAG heeft Trevian ook partnerships met onder meer BDO Advisory en Mavim.