Jolanda Nes gestart als Senior Consultant bij inkoopadviseur Trevian

17 augustus 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het team van Trevian heeft deze maand Jolanda Nes verwelkomd. Ze maakt de overstap naar het inkoopadviesbureau vanuit Jones Lang LaSalle, een internationale financiële dienstverlener. Nes is aangesteld als Senior Consultant, een rol waarin ze zich zal bezighouden met het verder professionaliseren van inkoop bij opdrachtgevers van de inkoopdienstverlener.

Trevian – dat in 2009 werd opgericht onder de naam Trevin – focust zich met name op de corporatie- en zorgsector. Het bedrijf opereerde lange tijd vanuit Hoorn en is inmiddels gevestigd in het nabijgelegen Wognum. De inkoopadviseur ondersteunt klanten op gebieden als Europees aanbesteden, contractmanagement, inkoopbeleid en inkoopprocessen, outsourcing, inkoopaudits en detachering. “Onze adviseurs helpen opdrachtgevers graag door vanuit een andere invalshoek naar organisaties te kijken, om met deze focus scherpe keuzes te kunnen maken”, aldus Trevian.

Nadat onlangs Gert Kasteel en Max de Vries zijn begonnen als consultant, wordt het team van het kantoor nu opnieuw versterkt, ditmaal door Jolanda Nes. Ze maakt de overstap vanuit Jones Lang LaSalle, een Brits-Amerikaanse multinational die financiële en professionele diensten aanbiedt en gespecialiseerd is in commercieel vastgoed. Daar vervulde ze bijna drieënhalf jaar de rol van Procurement Officer. Eerder was ze voor een periode van bijna drie jaar als Inkoper Categorie Facilitair actief bij SNS Reaal.

Over haar keuze voor Trevian, zegt Nes: “Het inkoopvak is ontzettend mooi en divers. Ik heb heel bewust gekozen voor Trevian. Onderdeel zijn van het team Trevian geeft mij de mogelijkheid om met een fijn en inkoopvolwassen team met dit mooie vakgebied bezig te zijn en door de focus op woningcorporaties, waterschappen en gemeenten een toegevoegde waarde te leveren aan de maatschappij. De ruimte die Trevian biedt voor persoonlijke ontwikkeling is onderscheidend. Ik heb er zin in!”   

Jolanda Nes gestart als Senior Consultant bij inkoopadviseur Trevian

In 2012 startte ze bij SNS Reaal nadat ze bij VFM Facility Experts circa drie jaar werkzaam was geweest als adviseur voor verschillende opdrachtgevers. Zo volbracht ze een opdracht bij Zorggroep Reinalda, waar ze als consultant onder meer negen maanden verantwoordelijk was voor de aanbesteding van medische verbruiksartikelen. Daarvoor was ze vanuit VFM Facility Experts actief als Facilitair Manager bij Reclassering Nederland in Utrecht, als Contract Manager bij technische dienstverlener Stork en als Inkoopadviseur bij PC Zorggroep Rijnmond.

Nes begon haar professionele loopbaan bij Yacht, nadat ze in 2006 aan de Hanzehogeschool in Groningen haar Bachelor in Facility Management behaalde. Ook bij Yacht ondersteunde ze op opdrachtbasis verschillende organisaties. Zo was ze vijf maanden Inkoper Facilitaire Zaken bij de gemeente Dalfsen. Hier hield ze zich onder meer bezig met het opstellen van bestekken voor de uitbesteding van de diensten schoonmaak, catering en beveiliging voor het nieuw te bouwen gemeentehuis. Ook werd ze als Projectmanager ingezet bij Vitens, een Nederlands waterleidingbedrijf, waar ze verantwoordelijk was voor de opzet van een integratie- en besparingsproject. 

Daarnaast was Nes vanuit Yacht tien maanden als inkoper verbonden aan de zuivelcoöperatie Campina. Daarbij hield ze zich onder andere bezig met het coördineren van de ontwikkeling van een online bestelsysteem, het implementeren van dat bestelsysteem en het uitonderhandelen van de contractvoorwaarden. Verder was ze als projectcoördinator voor een periode van circa vier maanden betrokken bij een landelijk project om de klanttevredenheid van het Essent Netwerk te verhogen. Hierbij verzorgde ze de externe nieuwsbrieven, waaronder een digitale nieuwsbrief gericht aan zakelijke klanten van Essent.

De uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van inkoop, advies en management die Nes opdeed gedurende haar twaalf jaar durende professionele loopbaan, brengt ze nu mee naar Trevian, waar ze per 1 juli is gestart in de rol van Senior Consultant. In deze rol zal Jolanda zich richten op het verder professionaliseren van inkoop bij opdrachtgevers van Trevian in (semi) publieke sectoren als woningcorporaties, waterschapen en gemeenten. Haar rol is gericht op zowel kwalitatieve ontwikkeling (bijvoorbeeld inkoopbeleid of contract management) als projectuitvoering. Haar expertise van facilitaire soft- en hard services is volgens Trevian partner Dennis Swart een “mooie aanvulling op de kennisgebieden binnen Trevian.”

Swart voegt toe: “Jolanda heeft de afgelopen jaren een track record opgebouwd in het aansturen van in cross-functionele teams aan op het gebied van organisatie, procesverbetering en inkoopprojecten waarbij ze in staat om ook onder lastige omstandigheden waarde te creëren voor opdrachtgevers. Ze staat haar mannetje en weet tegelijkertijd te verbinden.”