Sensus voegt Trevian Inkoop Framework toe aan BPM Online

30 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sensus process management heeft het Inkoop Framework van adviesbureau Trevian toegevoegd aan haar BPM Online-software.

De software van Sensus process management (Sensus) helpt organisaties bij het modelleren en visualiseren van bedrijfsprocessen. Door het gebruik van de BPM-software kunnen organisaties hun processen verbeteren, zowel voor klanten als interne medewerkers. Door rollen en taken scherper neer te zetten kunnen teams beter samenwerken.

Tal van woningcorporaties in ons land maken gebruik van Sensus process management, bijvoorbeeld voor het modelleren van hoe om te gaan met huurmutaties en reparatieverzoeken. Bij het bedienen van deze doelgroep had Sensus de ambitie om haar best practices-templates voor inkoop te verbeteren. Michiel Ronde, Marketing Manager bij Sensus vertelt: “We zien dat inkoop nog vaak onderbelicht is. De samenwerking met Trevian was daarom een logische stap. Het Trevian Inkoop Framework biedt een welkome aanvulling in ons processenaanbod.”

Trevian is een adviesbureau voor de (semi) publieke sector, met een focus op partijen in de zorg en woningcorporatiebranche. Het bureau geldt als expert in inkoop, of zoals Annemiek Schouten, Senior Projectleider bij Trevian het noemt, ‘professioneel opdrachtgeverschap’.

Sensus voegt Trevian Inkoop Framework toe aan BPM Online

Trevian Inkoop Framework

“Bij onze adviesopdrachten zetten we (delen van) het Inkoop Framework al vaker effectief in”, zegt Schouten. Bijvoorbeeld voor (Europese) aanbestedingsprocessen. “Het inkoopbeleid is vastgelegd in processen. Inkopers sluiten contracten af die doelmatig zijn aanbesteed volgens de processen. Met behulp van ons raamwerk kunnen klanten nog effectiever de juiste leverancier(s) selecteren en vervolgprocessen effectiever uitvoeren.” 

Ze voegt toe: “Met de middelen die hierdoor kunnen vrijkomen, kan de corporatie de kwaliteit van woningen (sneller) direct of indirect verbeteren, meer investeren en huurverhoging beperken.” Ronde en Schouten verwachten beiden dat klanten van Sensus het raamwerk zullen omarmen. Enerzijds omdat het kansen biedt voor vooruitgang, anderzijds omdat opdrachtgeverschap vandaag de dag een strategische prioriteit voor woningcorporaties is geworden.

“De sector heeft te maken met stijgende bouwkosten, capaciteitsproblemen in de bouwsector en gematigde huurverhogingen. De verduurzamingsopgave in de bestaande bouw zorgt ervoor dat meer werk wordt uitbesteed aan externe partners, en de afhankelijkheid met deze externe partners steeds groter wordt. Er zijn behoorlijke bedragen en risico’s mee gemoeid”, zegt Schouten.

Ronde vult aan: “Met het Trevian Inkoop Framework borgen we professioneel opdrachtgeverschap in de bedrijfsvoering van woningcorporaties. Dit zorgt ervoor dat in dit spanningsveld de juiste beslissingen worden genomen en risico’s beter worden beheerst.”
 

Rondetafelsessie

Op 3 december aanstaande (09:30 – 13:00 uur) organiseren Trevian en Sensus process management voor woningcorporaties een rondetafelsessie in Breukelen om het gesprek aan te gaan over het belang van het borgen van inkoop in de bedrijfsvoering. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Trevian of Sensus process management.