Baker Tilly versterkt partnerteam met vier nieuwe vennoten

06 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly heeft vier nieuwe partners benoemd: John Drost, Benno Maassen, Gilbert den Brok en Mohamed Ameziane.

Het kwartet wordt door Marcel Huisman omschreven als een “aanwinst voor de organisatie”, aldus de topman in een persverklaring. “Ik ben er trots op dat deze vier zeer ervaren professionals zich willen verbinden aan Baker Tilly.” Met de versterking van het partnerteam wil Baker Tilly, het voormalige Baker Tilly Berk, zijn groeipad voortzetten. De zakelijke dienstverlener draait momenteel een omzet van €100 miljoen, zo’n €15 miljoen meer dan vier jaar geleden. 

John Drost (48) brengt bijna twintig jaar praktijkervaring in zowel controle- als adviesopdrachten mee naar de Amsterdamse auditpraktijk van Baker Tilly. Hij richt zich vooral op klanten in de publieke sector. Dorst maakt de overstap vanuit EY, waar hij meer dan twaalf jaar werkzaam was. In zijn laatste rol bij het Big Four-kantoor, die van partner, leidde hij EY’s auditdienstverlening in de publieke sector. Daarvoor werkte de registeraccountant voor Big Four-branchegenoot Deloitte. 

Ook de 41-jarige Benno Maassen gaat aan de slag in de auditpraktijk van Baker Tilly. Na veertien jaar gewerkt te hebben voor KPMG, verliet hij in 2010 de accountancysector om zijn carrière in het bedrijfsleven te vervolgen, waar hij verschillende financiële functies bekleedde. Omdat Maassen de dynamiek van het werk als accountant miste, keerde hij drie jaar geleden terug naar de branche. Na twee jaar aan de slag te zijn geweest voor branchegenoot Mazars start hij nu bij Baker Tilly op de vestiging in Amsterdam.

John Drost, Benno Maassen, Gilbert den Brok en Mohamed Ameziane - Baker Tilly

Gilbert den Brok (42) is sinds 2001 werkzaam als accountant en adviseur in de sectoren zorg en het midden- en kleinbedrijf. Al zijn ruime ervaring heeft hij gedurende zijn loopbaan opgedaan bij EY. Al tijdens zijn studie startte hij als stagiair bij het kantoor en groeide daar in ruim achttien jaar door tot Associate Partner. Zijn kennis en ervaring gaat hij als auditpartner nu inzetten bij Baker Tilly, vanuit de vestiging Eindhoven. Den Brok richt zich hierbij vooral op zorgorganisaties – zoals care-, cure- en ggz-instellingen – en mkb-bedrijven in de sectoren bouw en transport & logistiek. 

De vierde nieuwe partner is de 39-jarige Mohamed Ameziane. Hij studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg en koos na zijn studie voor een carrière bij de Belastingdienst. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot vaktechnische coördinator omzetbelasting/overdrachtsbelasting voor grote ondernemingen. Naast zijn werk als btw-specialist maakte Mohamed vijf jaar deel uit van de Kennisgroep Rechtstoepassing Omzetbelasting en is hij sinds 2012 medeauteur van de Btw Almanak. Bij Baker Tilly is hij een partner in het VAT & Customs Advisory-team.