Lisette van Eijck sluit zich aan bij zorgspecialist Vintura

14 augustus 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Enkele weken na de start van Rianne Ernst, heeft zorg- en life sciences-consultancybureau Vintura opnieuw een nieuwe professional verwelkomd: Lisette van Eijck. Ze is teruggekeerd vanuit de UK, waar ze de afgelopen jaren heeft gewerkt voor branchegenoot PA Consulting Group.

Met een achtergrond in handels- en bedrijfsrecht en toegepaste economie, beschikt Lisette van Eijck over een brede internationale focus. De afgelopen jaren heeft ze zich binnen het consumer health-segment gericht op innovatiestrategie. Hierbij heeft ze zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek verricht, om inzicht te krijgen in de omgeving van de consument of patiënt.

Value Based Healthcare

Die inzichten gebruikt ze in verschillende soorten projecten, waaronder gecentreerd rondom Value Based Healthcare. Van Eijck leidt geregeld workshops om organisaties inzicht te bieden in wie hun consument of patiënt echt is. “Daarbij help ik organisaties hun innovatiestrategieën zo te bouwen dat ze aansluiten bij de ervaring van hun consumenten of patiënten. Marktonderzoek, klantreizen, trendanalyses en patiënttrajecten zijn voorbeelden van inzichten die ik naar voren breng”, aldus Van Eijck. “Ik benader mijn werk vanuit het perspectief van een gezond individu. Dat betekent voor mij werken vanuit een oogpunt van consumenten, gezondheidszorg en life sciences.”

Lisette van Eijck sluit zich aan bij zorgspecialist Vintura

Vintura, met meer dan 25 consultants in dienst een consultancybureau met een focus op de sectoren gezondheidszorg en life sciences, is blij met de versterking met Van Eijck, die relevante kennis en ervaring meebrengt, waaronder op het snijvlak van marktonderzoek, klant- en patiëntreizen, en trendanalyses.

De afgelopen ruim drieënhalf jaar is Van Eijck als consultant werkzaam geweest voor PA consulting Group, met meer dan 2.600 professionals een wereldwijd opererend innovatie- en transformatieadviesbureau. Van Eijck vertelt over haar werkzaamheden: “De patiënt of consument centraal stellen in het bedrijf: dat is de essentie en het doel van het werk dat ik doe. Het combineren van analytische capaciteiten met een zeer creatieve en empathische benadering is daarbij essentieel.” In haar vroege loopbaan heeft Van Eijck enige tijd in een marktonderzoeksrol gewerkt voor Rotterdam The Hague Airport, waar ze passagiersstromen, klanttevredenheid en loyaliteit in kaart heeft gebracht.

Bij haar nieuwe werkgever bekleedt Van Eijck de rol van Strategy consultant Health & Consumer. Vintura helpt vanuit zijn motto ‘creating meaningful impact in healthcare together’ opdrachtgevers zoals ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven of bijvoorbeeld aanbieders van medische apparaten bij het realiseren van continue verbetering.

“Mijn natuurlijke creativiteit helpt organisaties hun consumenten of patiënten te bereiken via innovatieworkshops, (digitale) co-creatie en ontwerpdenken. Ik vind het leuk om de manier van denken van teams uit te dagen in ideatiesessies en workshops”, besluit Van Eijck.