Bain-partner Berry Diepeveen verruilt Johannesburg voor Amsterdam

05 augustus 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse kantoor van Bain & Company heeft zijn derde nieuwe partner in 2019 verwelkomd. De Nederlander Berry Diepeveen verhuist naar Amsterdam vanuit Bains vestiging in Johannesburg, waar hij ook al partner was.

De 45-jarige Diepeveen gaf in Zuid-Afrika leiding aan de Digital-, Information Technology- en Analytics-praktijken van Bain & Company. Hij stapte in 2017 over naar het internationale strategiekantoor vanuit EY, waar hij leidinggaf aan de Technology Advisory-praktijk voor Afrika. Diepeveen werkte ruim zes jaar voor het Big Four-kantoor, vanuit de vestigingen in Zuid-Afrika en Nederland.

Hij kwam naar EY als onderdeel van de overname van Partake Consulting, een IT-adviseur gespecialiseerd in enterprise performance management en finance-transformatie. Diepeveen was een partner en managementteamlid bij het kantoor.

Bij Bain kan hij voortbouwen op zijn meer dan vijftien jaar aan ervaring binnen de adviesbranche om Bain te helpen bij het laten groeien van zijn dienstenaanbod op het gebied van digitale transformatie, enterprise intelligence en data analytics. Daarnaast is hij ook de sponsor-partner van de firma’s digitale design- en productontwikkelingsteams, ADAPT@Bain, en ontwikkelt hij in dat verband innovatieve software- en advanced analytics-oplossingen.

Bain partner Berry Diepeveen verruilt Johannesburg voor AmsterdamHij is de derde nieuwe partner voor Bain & Company Amsterdam (opgericht in 1998) dit kalenderjaar. In April kwam de Braziliaan Mário Conde over vanuit Bain in São Paulo, terwijl begin van het jaar Kyle Weza werd toegelaten tot het partnerschap. 

In toelichting op de aansluiting van Diepeveen zegt Stephen Bertrand, de Canadees die leidinggeeft aan Bains Amsterdamse kantoor: “Berry’s terugkeer naar Nederland voegt zeer waardevolle expertise toe op het gebied van technologie en analyse. Zijn ervaring in zogenaamde special transformation trajecten en zijn staat van dienst in het realiseren van resultaat voor de klant zijn van grote waarde voor onze lokale business.”

Eerder in zijn carrière werkte de alumnus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam voor de consultancies Nolan, Norton & Co. (dat zich in 2014 aansloot bij EY) en boutiquekantoor Altuïtion. 

Bain & Company heeft meer dan 140 consultants in Amsterdam. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 8,000 medewerkers, verspreid over 57 vestigingen.