Bain & Company benoemt Kyle Weza tot partner in Amsterdam

18 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategisch adviesbureau Bain & Company heeft de 35-jarige Kyle Weza gepromoveerd tot partner. Met zijn aanstelling is Weza de jongste partner van het Amsterdamse kantoor.

Kyle Weza is al meer dan tien jaar onderdeel van het adviesbureau. In 2006 begon hij zijn professionele loopbaan bij Bain & Company toen hij zich – na cum laude te zijn afgestudeerd aan Princeton – aansloot bij het kantoor in Boston, de geboortestad van Bain. Nadat hij in minder dan vier jaar wist door te groeien tot Senior Associate, voltooide hij in twee jaar een MBA aan de Harvard Business School, waarna hij terugkeerde naar het adviesbureau. In de afgelopen ruim zes jaar heeft Weza zich gespecialiseerd in thema’s als strategie, overnames & fusies, prestatieverbetering en organisatieontwerp, waarbij hij vooral klanten uit de consumentenproducten- en retailbranche adviseerde. 

Per 1 januari van dit jaar is de Amerikaan gepromoveerd tot partner in Bains Nederlandse kantoor, waar hij in 2015 begon. Gevestigd in de bovenste verdiepingen van de Rembrandttoren – het hoogste gebouw van Amsterdam – biedt Bain Amsterdam werk aan een team van 140 consultants. Het kantoor wordt geleid door de Canadees Stephen Bertrand, die de toppositie overnam toen hij in 2014 naar Nederland verhuisde vanuit de VS.

Bain & Company benoemt Kyle Weza tot partner in Amsterdam

“Kyle’s ervaring beslaat een breed palet aan onderwerpen. Hij heeft in diverse landen bijgedragen aan de groei van onze organisatie en we zijn verheugd zijn expertise in te kunnen zetten voor de klanten van ons kantoor in Nederland”, laat Bertrand weten in reactie op Weza’s snelle opmars tot partner. Naast dat hij heeft gewerkt voor de Bain-kantoren in Bosten en Amsterdam, heeft Weza ook tijd doorgebracht bij de vestigingen van het strategiebureau in San Francisco en Mexico-Stad.

Met zijn promotie is Weza de zestiende en jongste partner geworden van het Amsterdamse Bain-kantoor. Het lokale leiderschapsteam bestaat uit verschillende buitenlandse partners – als poort tot Europa trekt Amsterdam veel Bainees naar de Rambrandttoren. Het Amsterdamse kantoor heeft dan ook een lange geschiedenis van het verwelkomen van transfers van over de hele wereld, waaronder Managing Partner Stephen Bertrand en partners Jenny Davis-Peccoud, Anna Thal Larsen, Steven Tallman en dus Kyle Weza. De overige elf partners – Bianca Bax, Marc Lino, Jeroen Hegge, Michael Jongeneel, Robert Oushoorn, Lennert Spek, Allard Vegter, Véronique Pauwels, Fleur van Beem, Laurens-Jan Olsthoorn en Otto Verhage – zijn Nederlanders.

Opgericht in 1973, bestaat Bain & Company uit meer dan 8.000 medewerkers, actief vanuit 57 kantoren in 36 landen. Het wereldwijd opererende strategie- en managementbureau wordt geleid door de Filipijns-Amerikaanse partner Emmanuel “Manny” Maceda, een zakenman die in maart van het afgelopen jaar de eerste Aziatische leider werd in de geschiedenis van Bain.

Lees ookBain & Company verkozen tot beste werkgever van Nederland.