Braziliaan Mário Conde versterkt partnerteam van Bain in Nederland

16 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mário Conde, voormalig partner bij Bain & Company in Brazilië, is verhuisd naar Nederland, waar hij is benoemd tot partner van het Amsterdamse kantoor.

De 36-jarige Mário Conde zet zich in voor het mondiale strategie- en managementadviesbureau sinds 2011, vlak nadat hij aan de INSEAD Business School zijn MBA afrondde. Bij Bain & Company ontwikkelde Conde zich in rap tempo. Zo werd hij na circa zes jaar in december 2017 in zijn moederland benoemd tot partner. 

Na het adviesbureau in São Paulo en Rio de Janeiro te hebben gediend, heeft Conde nu besloten om zijn carrière in Europa te vervolgen. Stephen Bertrand, Managing Partner van Bain & Company in Amsterdam, reageert enthousiast over de komst van de Braziliaan: “We zijn verheugd dat Mário ervoor heeft gekozen om zijn carrière in Europa voort te zetten binnen ons kantoor.” 

Bertrand stelt dat Conde een schat aan relevante en waardevolle ervaringen aan de Nederlandse praktijk toevoegt. De Braziliaan is gespecialiseerd in onderwerpen als strategie & organisatie, klantstrategie & marketing, prestatieverbetering, fusies & overnames en corporate finance. Conde heeft ook uitgebreide ervaring op het gebied van digitale transformatie – in het bijzonder weet hij veel van advanced analytics.Braziliaan Mário Conde versterkt partnerteam van Bain in NederlandDe afgelopen jaren heeft Conde zich voornamelijk gericht op de financiële dienstverlening. In Brazilië adviseerde hij verschillende grote verzekeringsmaatschappijen – gespecialiseerd in onroerend goed, ongevallen, levens- en privéverzekeringen en herverzekeringen – en andere bedrijven op het gebied van verzekeringskwesties – denk hierbij aan organisaties uit de gezondheidszorgsector of aan bedrijven uit de automotivebranche. Verder hielp hij tientallen banken en andere spelers in de betalingsruimte. “De ervaring van Mário sluit nauw aan bij het soort diensten dat we in Nederland leveren aan onze klanten”, vertelt Bertrand. 

Bij Bains kantoor in Amsterdam, dat werd opgericht in 1998 en geldt als een van Nederlands beste werkgevers, werken meer dan 140 consultants. Het kantoor in onze hoofdstad is een van de meest internationale kantoren van het moederbedrijf, dat wereldwijd beschikt over 57 vestigingen. “Het kantoor is gevestigd middenin Europa en heeft een uitstekende staat van dienst. Daarnaast is Amsterdam een prettige stad om te wonen en te werken. Ons kantoor kent een lange geschiedenis met het verwelkomen van medewerkers van de verschillende internationale vestigingen van Bain & Company. We weten dus precies hoe we Mário moeten begeleiden”, zegt Bertrand. 

Lees ook: Bain & Company benoemt Kyle Weza tot partner in Amsterdam.