Team van Vasco Consult groeit naar vijftien adviseurs

29 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Binnen twee jaar na de oprichting, is Vasco Consult gegroeid naar een team van vijftien adviseurs en projectmanagers. De mijlpaal werd onlangs behaald met de indiensttreding van programmamanagers Nicoline Mol en Arjen Krom.

De afgelopen twee jaar is het adviesbureau gestaag gegroeid van een start-up in de pioniersfase naar een onderneming met een bewezen staat van dienst in de consultancybranche. Vasco Consult richt zich op twee belangrijke diensten – business improvement en transformation management, met een focus op procesverbetering – en werkt voor klanten in de sectoren telecom, industrie en het midden- en kleinbedrijf. 

De vijftiende medewerker van het kantoor is Arjen Krom, die zich begin juli aansloot bij Vasco Consult. De afgelopen zes jaar werkte hij als zelfstandig adviseur en redacteur, en eerder was hij ruim dertien jaar werkzaam voor adviesbureau Magnus Red. Daar heeft hij rollen als Project Manager, Senior Consultant en Scrum Master vervuld, en werd hij ingezet bij uiteenlopende opdrachtgevers in verschillende branches.

“Met Arjen halen we een echte Vasco’er binnen: klantgericht en met een groot probleemoplossend vermogen. Continu verbeteren is een kernwaarde van ons bedrijf en niet toevallig heeft hij die drive. En heel belangrijk: Arjen is een teamspeler”, aldus Ruben Uppelschoten, oprichter en directeur van Vasco Consult.

Nicoline Mol en Arjen Krom - Vasco Consult

Krom zegt over zijn nieuwe uitdaging: “Er wordt in de zakelijke wereld heel wat vergaderd, gepresenteerd en gerapporteerd, maar hoe vaak gaat het om de essentie: wat klanten vinden van producten en dienstverlening en hoe dit kan worden verbeterd. Dat is precies waar Vasco aan werkt. Op een no-nonsense manier, net zoals ik dat gewend ben te doen. Ik heb ontzettend veel zin met dit team aan wezenlijke zaken voor opdrachtgevers te werken en mee te bouwen aan Vasco.”

Twee maanden voordat Krom werd aangesteld, trad Nicoline Mol in dienst. Zij brengt bijna twintig jaar aan ervaring mee naar Vasco Consult, waarvan zo’n vijftien jaar in het adviesvak, opgedaan bij KPMG en Deloitte. Uppelschoten: “Bij grote verander- en verbeterprogramma’s, zowel in Nederland als internationaal, heeft Nicoline haar bekwaamheid getoond. Met haar pragmatische manier van werken en haar functies bij grote consultancykantoren past Nicoline zeer goed bij de dienstverlening van Vasco.”

Groei als werkgever

De oprichter voegt toe dat het aantrekken van Mol goed weergeeft hoe Vasco als werkgever groeit: “Het feit dat zij Vasco heeft gekozen als haar volgende werkgever maakt me trots. Het geeft aan dat we de stap maken naar een volwassen bedrijf en dat ons wervingsbeleid zijn vruchten afwerpt. Want wie gezond wil groeien, let erop dat het werknemersbestand divers is en men op alle terreinen van de eigen markt goed opgeleid en ervaren personeel in dienst heeft. Maar nog belangrijker, dat het werknemers zijn die de ambitie, de kernwaarden en de cultuur van het bedrijf omarmen en versterken. Dit hebben we vanaf de eerst dag niet uit het oog verloren.”

Mol zelf toont zich verheugd over haar nieuwe rol. “Mijn hele carrière bouw ik al bruggen tussen de gebruiker en de techniek, de organisatie en de werknemer, de opdrachtgever en de klant. Ik kijk ernaar uit om samen met dit team van ervaren consultants nieuwe bruggen te bouwen om organisaties verder te professionaliseren.”