Karin Geschiere en Marjan Zijderveld naar het Ontwikkelaarsgilde

11 juli 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Het Ontwikkelaarsgilde heeft zijn team uitgebreid met twee nieuwe professionals: Karin Geschiere en Marjan Zijderveld.

Marjan Zijderveld is een professional met jarenlange ervaring, opgedaan binnen het sociaal domein en diverse gemeenten. Oorspronkelijk opgeleid tot organisatieadviseur en veranderkundige bij opleidingsinstelling Sioo, kan ze bogen op een loopbaan van ruim twintig jaar, waarin ze uiteenlopende rollen als (zelfstandig) interim manager, projectmanager, procesbegeleider, beleidsadviseur en -medewerker heeft vervuld.

Meest recentelijk was ze werkzaam voor Movactor Zorg en Welzijn, waar ze medewerkers ondersteunde bij het veranderproces naar een moderne welzijnsorganisatie, waarin bewoners initiatieven centraal staan. Daarvoor was ze ongeveer twee jaar werkzaam als Programmamanager Sociaal Domein voor gemeente Eemnes. Daar was ze verantwoordelijk voor de introductie en doorontwikkeling van de functie van budgetcoach binnen de gemeente, in nauwe samenhang en afstemming met de regio HBEL (Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren), die uitvoering geeft aan de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. In de periode hiervoor is Zijderveld als Senior beleidsadviseur actief geweest voor gemeente Velsen.

Gedurende haar loopbaan heeft Zijderveld mogen werken aan uiteenlopende veranderopdrachten. Ze blikt terug: “Ik heb gemerkt dat ik het leuk vond om mij bezig te houden met de veelal complexe vraagstukken die ik daar tegenkwam.” Over de kwaliteiten die ze meebrengt naar haar nieuwe werkgever, zegt ze onder meer: “Door mijn analytisch vermogen, strategisch denkkracht en mijn deskundigheid in het bedenken en ontwerpen van vernieuwende oplossingen kan ik bij veel (complexe) vraagstukken van grote meerwaarde zijn.”
Karin Geschiere en Marjan Zijderveld naar het Ontwikkelaarsgilde Ook Karin Geschiere heeft een uitgebreide loopbaan van zo’n vijfentwintig jaar achter zich, waarin ze ruime advies-, HR- en managementervaring heeft opgedaan in de (jeugd)zorg, natuursector en het sociaal en publiek domein. Geschiere heeft gedurende deze periode uiteenlopende teams, organisaties en netwerken mogen leiden in hun veranderopgaven. Haar expertisegebieden zijn onder meer teamconflictbegeleiding, het bevorderen van samenwerking en leiderschapsontwikkeling.

De kersverse Gildemeester bij Het Ontwikkelaarsgilde behaalde onder andere een master in Veranderkunde bij Sioo (ACM) en is verder opgeleid in talentmanagement, deep democracy, teamconflictbemiddeling, organisatieopstelling, de Innerlijke Familie en andere systemische interventies. Haar oorsprong ligt in de landinrichtingswetenschappen (Wageningen University & Research).

De afgelopen jaren is Geschiere onder meer actief geweest voor Lokalis. Deze instelling levert vanuit buurtteams basishulp aan Utrechtse gezinnen. De organisatie startte in 2015 met circa 150 medewerkers. Vanaf de oprichting heeft Geschiere leiding gegeven aan de afdeling organisatieontwikkeling (P&O, Communicatie & Projectleiding).

Daarvoor is ze ruim vijf jaar werkzaam geweest voor Zandbergen (inmiddels Youké sterke jeugd), waar ze betrokken was bij de transitie binnen de jeugdzorg Geschiere: “Ik leidde de afdeling P&O en Communicatie en heb de verandering begeleid, onder andere middels organisatiebrede missiebijeenkomsten, een MD-programma en een HR-talentgesprekscyclus die daadwerkelijk bijdraagt.” In haar vroege loopbaan was Geschiere onder meer jarenlang werkzaam voor het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), waar ze begon als adviseur Personeel & Organisatie en later doorgroeide naar de rol van strategisch accountmanager en lid was van het ontwikkelMT.

Karin Geschiere en Marjan Zijderveld hebben zich inmiddels aangesloten bij Het Ontwikkelaarsgilde, een adviescollectief dat zich toelegt op besturing, kwaliteit en samenwerkingsvraagstukken. De focus ligt daarbij op de zachte kant van verandering. “Wij ondersteunen bij het daadwerkelijk realiseren van veranderingen bij organisaties, teams en individuen. Wij geloven dat veranderingen pas echt blijvend van aard zijn als de zienswijze en het gedrag van mensen veranderen. Wij brengen mensen in beweging door denk- en gedragspatronen inzichtelijk te maken en te doorbreken. Daar is onze veelal onconventionele aanpak op gericht”, legt het adviesbureau uit.

De komst van de twee ervaren ‘Gildemeesters’ ligt in lijn met de groeiambities van het bureau. Nog geen twee jaar geleden stippelde het adviesbureau uit Wijk bij Duurstede een nieuwe koers uit, met een vernieuwd dienstenaanbod en vernieuwde branding.