Anita Weekers sluit zich aan bij het Ontwikkelaarsgilde

17 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviescollectief het Ontwikkelaarsgilde heeft zich versterkt met een nieuwe Gildemeester. Anita Weekers, die hiervoor ruime ervaring opdeed als organisatiecoach en daarvoor als consultant en manager in het bankwezen, is aangehaakt als adviseur, ontwikkelaar, trainer en interim (verander)coach.

Anita Weekers is sinds de oprichting van haar eigen adviesonderneming Klik Company in 2010 zelfstandig organisatieadviseur en organisatiecoach. Ze ondersteunt organisaties bij het met andere ogen kijken naar complexe vraagstukken, waar opdrachtgevers soms al lang mee worstelen. Daarbij richt ze zich onder meer op het verhelpen van vastgelopen samenwerking binnen de hele organisatie, door de onderlinge samenhang en bestaande wisselwerking inzichtelijk te maken.

Voordat Weekers voor zichzelf begon was zij voornamelijk werkzaam in de financiële sector. Van 2002 tot 2010 werkte ze als interne consultant en projectmanager voor Rabobank – een functie waarin ze uitgebreide ervaring opdeed met verandermanagement en grootschalige implementatietrajecten. Daarvoor werkte ze twee jaar als interim manager op het gebied van change management voor Yacht.

Anita Weekers - het Ontwikkelaarsgilde

In de eerste jaren van haar carrière werkte Weekers als manager in het bankwezen. Ze startte in 1990 met het eenjarig management traineeship van Credit Lyonnais Bank Nederland, waar zij daarna nog een jaar werkte als Accountmanager Business Banking. In 1992 maakte zij de overstap naar ING Bank waar ze bijna zes jaar werkte als Manager Businessbanking, een functie die Weekers daarna nog anderhalf jaar vervulde bij Staalbankiers.

Het Ontwikkelaarsgilde

Weekers heeft zich recent aangesloten bij het Ontwikkelaarsgildeeen adviescollectief uit het midden van Nederland, waar zelfstandig organisatieadviseurs zich bij kunnen aansluiten. Het Ontwikkelaarsgilde is ontstaan vanuit het feit dat een zelfstandig adviseur er vaak alleen voor staat in het nemen van beslissingen, bijhouden van vakkennis en het werven van nieuwe opdrachten. Het adviescollectief ondersteunt hierbij door een netwerk van collega-zelfstandigen te bieden, evenals een breed aanbod van trainingen en opleidingen via de Ontwikkelacademie.

Ze versterkt het collectief als Gildemeester, de naam die het gilde geeft aan aangesloten organisatieadviseurs. Met de komst van Weekers is het collectief gegroeid naar zeven gildemeesters. Als Gildemeester gaat Weekers onder meer aan de slag als adviseur, ontwikkelaar, trainer en verandercoach – niet alleen meer onder eigen naam, maar ook namens het Ontwikkelaarsgilde. Hierbij zal ze leren werken volgens de “veelal onconventionele aanpak” van het adviescollectief, die erop gericht is om blijvende verandering te realiseren in organisaties door de denk- en gedragspatronen van mensen in beweging te brengen.