Het Ontwikkelaarsgilde Accredited Consulting Practise

13 december 2010 Consultancy.nl

Het Ontwikkelaarsgilde uit Wijk bij Duurstede mag zich officieel ‘Accredited Consulting Practise’ (ACP) noemen. Het ACP-certificaat staat voor harmonisering van de professionele standaard van adviesbureaus en is uitgereikt door de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa). Het Ontwikkelaarsgilde is het vijfde adviesbureau in Nederland met de ACP certificaat.

De Ooa is de Nederlandse vertegenwoordiger binnen de ‘International Council of Management Consulting Institutes’ (ICMCI), het orgaan dat de professionele standaard ‘Accredited Consulting Practise’ heeft ontwikkeld.

In de adviesbranche bestaan diverse certificaten voor zowel adviesbureaus als consultants. Zo is er voor consultants het zogenoemde ‘Certified Management Consultant’ (CMC) en voor consultancy-kantoren dus de ‘Accredited Consulting Practise’ (ACP). Met de accreditatie heeft Het Ontwikkelaarsgilde aangetoond dat de professionele standaard voor interne opleiding, ontwikkeling, beoordeling en kwalificatie van haar adviseurs overeenkomen met de hoge eisen van de ICMCI-norm. Ook de gedragscode en de interne systemen en processen van het gilde die dit waarborgen, voldoen aan de norm.

Over Het Ontwikkelaarsgilde
Het Ontwikkelaarsgilde is een advies- en trainingscollectief en gespecialiseerd in besturing, kwaliteit en samenwerkingsvraagstukken. Het adviesbureau is gevestigd in Wijk bij Duurstede.

Nieuws