Koen Besteman en Sameer Mehta partner bij Roland Berger

09 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategy consultancykantoor Roland Berger heeft acht nieuwe partners benoemd in Europa. Twee daarvan zijn werkzaam vanuit het Amsterdamse kantoor van Roland Berger: Koen Besteman en Sameer Mehta.

Koen Besteman is als consultant met name actief in hightech en publiek-private samenwerkingen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de life sciences- en biofarma-industrie, en ondersteunt hij bedrijven op het gebied van innovatiemanagement, het ontwikkelen van nieuwe markten, businesscases en het opstellen van waardemodellen voor onderzoeksprojecten en -portfolio’s. Ook heeft hij uitgebreide ervaring in het ondersteunen van universiteiten op strategische en financiële onderwerpen. De kersverse partner begon zijn loopbaan in 2007 als consultant bij Roland Berger. Hij studeerde Applied Sciences aan de TU Delft en promoveerde in nanotechnologie.

Sameer Mehta sloot zich in 2010 aan bij Roland Berger Amsterdam in de rol van consultant. Hij adviseert opdrachtgevers van Roland Berger vooral over investeringen, fusies en overnames en herstructureringen in onder andere de sectoren automotive, farma, industrie, zorg, bouw, staal, technologie, media en telecom.

Koen Besteman en Sameer Mehta partner bij Roland Berger

Daarnaast werkt Mehta regelmatig samen met private equity-bedrijven en corporate klanten aan onderwerpen met een focus op bijvoorbeeld due diligence, groei en prestatieverbetering. Mehta begon zijn carrière bij technologiebedrijven in Azië. Alvorens hij zijn loopbaan startte studeerde hij Engineering aan de Delhi Technische Universiteit en volgde hij managementopleidingen aan de London School of Economics en Rotterdam School of Management.

Met de toetreding van het duo telt Roland Berger in Nederland nu twaalf partners. Het strategy consultancykantoor is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de onlangs gedeponeerde jaarcijfers laten zien dat het bureau al acht jaar op rij is gegroeid. In 2018 werd een omzet geboekt van €35 miljoen (+18%), een record in ons land, en wist het zijn personeelsbestand uit te bouwen tot net boven de honderd consultants. Het Amsterdamse kantoor van Roland Berger wordt geleid door de oudgediende Tijo Collot d'Escury, die ook een belangrijke functie bekleedt in de wereldwijde Executive Committee van het strategiekantoor.

Eerder dit jaar werden ook al Casper Veenman en Erwin Douma
 gepromoveerd tot partner bij Roland Berger in Amsterdam.