Casper Veenman en Erwin Douma partners bij Roland Berger

04 januari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Roland Berger heeft twee nieuwe partners benoemd in Nederland: Casper Veenman en Erwin Douma. Met de promotie van het duo groeit het aantal partners bij Roland Berger in Amsterdam tot negen.

Casper Veenman maakt sinds 2008 deel uit van Roland Berger. Hij maakte destijds de overstap vanuit Accenture, waar hij zes jaar eerder aan zijn adviescarrière begon. Voor die tijd studeerde hij Bedrijfsinformatiesystemen aan de Universiteit van Amsterdam. Later volgde hij ook nog het programma voor leiderschapsontwikkeling aan de Harvard Business School. Sinds zijn start bij Roland Berger als Consultant, groeide Veenman achtereenvolgens door tot Senior Consultant, Project Manager, Principal en – per 1 januari van dit jaar – Partner.

Veenman richt zich bij Roland Berger op de transport- en automotivesector. Hierbij ondersteunt hij verschillende Nederlandse marktpartijen bij het doorvoeren van operationele verbeteringen, innovatiemanagement, marktanalyses en sectorontwikkeling. Ook werkt hij voor beleidsbepalers in het overheidsdomein. Zo bleek uit een studie waarvan hij medeauteur is dat de opmars van de elektrische auto een grote financiële impact heeft op de schatkist. De komende jaren loopt de staat volgens de berekeningen van Roland Berger honderden miljoenen euro’s aan inkomsten mis, tot wel €600 miljoen per jaar tegen 2021. Dit komt grotendeels doordat elektrische rijders geen brandstofaccijns betalen.

Roland Berger omschrijft de kersverse Partner als een bevlogen professional: “Of het nu gaat om het spoor, de weg of het water: Casper is altijd bezig met het verbeteren van de transportsector. Hij adviseert sinds 2002 opdrachtgevers in binnen- en buitenland en heeft zo een schat aan kennis en ervaring opgedaan in de nationale en internationale transportwereld. Caspers werkwijze kenmerkt zich door een oprechte nieuwsgierigheid. Hij bijt zich vast in de vraagstukken van zijn klanten en zoekt samen met hen naar praktische, innovatieve oplossingen die altijd direct uitvoerbaar zijn.”

Casper Veenman en Erwin Douma partners bij Roland Berger

Erwin Douma begon zijn professionele loopbaan in 2003 bij Roland Berger, nadat hij zijn opleiding scheikundige technologie had afgerond aan de Technische Universiteit Delft. Van 2008 tot 2011 werkte hij als Director Innovation & Excellence voor Philips, om vervolgens weer terug te keren naar Roland Berger. Daar concentreert hij zich op de chemische industrie en de maakindustrie. Hij ondersteunt bedrijven bij het integraal verbeteren van hun bedrijfsprocessen en het innoveren van businessmodellen.

“Erwins expertise ligt op het gebied van operationele optimalisatie, organisatieverandering en innovatie”, vertelt Roland Berger over Douma. “Dankzij zijn werkervaring bij de consumentendivisie van Philips is hij een strategieconsultant met een pragmatische inslag. Een van zijn specialiteiten is het ontwikkelen van nieuwe strategieën en het daarop herinrichten van organisaties. Hij is graag intensief betrokken bij de implementatie van zijn adviezen.” 

Negen partners in Nederland

Met de aanstelling van Veenman en Douma groeit Roland Bergers partnerteam in Nederland tot negen leden – de andere partners zijn Tijo Collot d'Escury (Managing Partner van het Nederlandse kantoor en een lid van Roland Bergers Global Executive Committee), Mark de Jonge, Arnoud van der Slot, Benno van Dongen, Alexander Belderok, David Frans en David van der Does. Samen geven zij leiding aan een team van zo’n 110 medewerkers, die tezamen meer dan €30 miljoen aan omzet genereren – een aanzienlijke stijging ten opzichte van de €20 miljoen die zes jaar geleden werd binnengehaald.

René Seyger, een partner met een lange staat van dienst bij het Amsterdamse Roland Berger-kantoor, verhuisde in het afgelopen kwartaal van Nederland naar het kantoor in Dubai om leiding te geven aan Roland Bergers activiteiten in het Midden-Oosten. In gesprek met Consultancy.me deed Seyger onlangs zijn plannen voor de regio uit de doeken.

Lees ookRoland Berger wil tot top van strategieconsultancy behoren (interview met Tijo Collot d'Escury uit 2003).