Roland Berger Nederland promoveert David van der Does tot senior partner

26 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Roland Berger heeft de Nederlander David van der Does benoemd tot senior partner. Zijn aanstelling is onderdeel van de meer dan twintig partnerbenoemingen die het internationaal strategisch advieskantoor afgelopen week bekendmaakte tijdens zijn tweejaarlijkse partnermeeting in München, waar het hoofdkantoor van Roland Berger zich bevindt.

Wereldwijd heeft Roland Berger ongeveer 220 partners – samen geven zij leiding aan een team van meer dan 2.400 consultants en stafmedewerkers in 34 landen. De Nederlandse organisatie van het bureau heeft acht partners. Het kantoor in Amsterdam wordt geleid door Tijo Collot d'Escury, die het kantoor in 2002 oprichtte en deel uitmaakt van het Global Executive Committee van het strategy consultancybureau.

David van der Does

David van der Does is sinds 2012 werkzaam bij Roland Berger Nederland. Hij maakte destijds de overstap vanuit Booz & Company (vandaag de dag Strategy&), waar hij lid was van het managementteam en principal binnen de consumer & retail- en operations-praktijken. Begin 2013 trad hij toe tot de maatschap.David van der Does, Senior Partner - Roland BergerBij Roland Berger richt de nieuw benoemde partner zich op de sectoren consumer goods & retail, private equity en zakelijke dienstverlening, en ondersteunt hij klanten bij onderwerpen als strategic planning, operations, due diligence en restructuringprogramma’s. Eerder in zijn loopbaan werkte Van der Does, die Rechten studeerde en Leiden en zijn MBA behaalde bij INSEAD in Frankrijk, ook bij De Brauw Blackstone Westbroek advocaten. “In zijn advieswerk staat David naast zijn klanten en is hij volhardend in zijn zoektocht naar pragmatische oplossingen voor hun uitdagingen. David werkt het liefst aan complexe projecten met meerdere stakeholders”, geeft Collot d’Escury aan op de Nederlandse website van het kantoor.

Op basis van zijn prestaties in de afgelopen periode is Van der Does gepromoveerd tot senior partner. Het nieuws over zijn benoeming werd bekendgemaakt tijdens de internationale partnermeeting van Roland Berger, die vorige week in Duitsland werd gehouden. Het belangrijkste agendapunt van die meeting was de verkiezing van de nieuwe bestuursleden, en zoals verwacht werden de huidige bestuurders Charles-Edouard Bouée en Stefan Schaible herverkozen voor een nieuwe bestuurstermijn. Gedurende de eerste termijn van de Fransman en Duitser heeft Roland Berger onder hun leiding solide groei gerealiseerd.

Naast uit Tijo Collot d’Escury en David van der Does bestaat het Nederlandse partnerteam uit Mark de Jonge, René Seyger, Arnoud van der Slot, Benno van Dongen, David Frans en Alexander Belderok. Zij leiden een team van zo’n 110 medewerkers.

Zie ook: Charles-Edouard Bouée and Stefan Schaible re-elected Roland Berger's leaders (op Consultancy.eu).