Satriun en Staan starten joint venture voor gezamenlijke klanten

03 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twee adviesbureaus actief in het finance & control speelveld – Satriun en Staan – zijn een strategisch partnership aangegaan. 

Via een joint venture-constructie gaan de twee partijen gezamenlijke klanten bedienen op het vlak van consolidatie, reporting en planning tools. Om hoeveel klanten het precies gaat is niet bekendgemaakt, wel is bekend dat ze beide werken voor luchtvaartmaatschappij KLM, bodemonderzoeker Fugro en voedingsconcern Corbion. 

“Het doel is om gezamenlijke klanten beter te kunnen bedienen, dankzij een completere dienstverlening”, zegt Danny ’t Hoen, managing partner van Staan. “Samen zijn Staan en Satriun in staat om de best mogelijke oplossingen te bieden aan klanten.” De twee zakelijke dienstverleners zullen de komende maanden, wanneer dit waardevol is, samen werken aan business development, om nieuwe klanten toe te voegen aan de joint venture.

Satriun en Staan starten joint venture voor gezamenlijke klanten

Staan, opgericht in 2007, levert consultancy-, interim-, detachering- en search & selectie-dienstverlening in het finance-vakgebied. Het bedrijf bedient vanuit kantoren in Den Bosch en Amsterdam klanten als AkzoNobel, BMW, FrieslandCampina, Heineken, Malmberg, Schiphol en T-Mobile. “We werken vooral voor top-500 bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar finance & control-expertise”, aldus ’t Hoen.

Het in Amsterdam gevestigde Satriun is een specialist in corporate performance management (CPM). Het bureau, dat daarnaast beschikt over kantoren in Genève, Parijs en vier andere steden, helpt klanten bij het ontwerpen en implementeren van financial management-systemen van onder andere CCH Tagetik, OneStream en Oracle voor consolidatie, planning en rapportage. De dienstverlener helpt opdrachtgevers ook om compliant te zijn aan regelgeving, waaronder IFRS, US GAAP en Solvency II.

Zo is Satriun ingeschakeld voor de implementatie van OneStream bij luchtvaartmaatschappij KLM en de implementatie van de CCH Tagetik IFRS16 Starter Kit bij Fugro – het beursgenoteerde bedrijf gaat het systeem gebruiken voor IFRS 16 reporting.

Casper van Leeuwen, partner bij Satriun, over de opdracht bij Fugro: “Met meer dan twee jaar ervaring met IFRS16 en implementaties bij tientallen bedrijven, geloven wij dat we zeer goed in staat zijn om waarde toe te voegen aan dit soort projecten. We waren verheugd dat Fugro ons vermogen erkende om zowel als sparringpartner voor IFRS16 op te treden als om de technische realisatie in CCH Tagetik te doen.”