Sigma Conso benoemt Satriun Group tot CPM suite consulting partner

05 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sigma Conso, een internationale leverancier van CPM software en diensten, heeft Satriun Group aan zijn partnernetwerk toegevoegd. Als onderdeel van de samenwerking mag Satriun Group in Nederland klanten van Sigma Conso gaan ondersteunen bij hun implementaties van Sigma Conso’s CPM software suite.

Het in Brussel gevestigde Sigma Conso levert softwareoplossingen die CFO’s helpen bij het managen en verbeteren van hun financiële en corporate performance management (CPM) processen. De software van het bedrijf, die niet alleen op een lokale server bij de klant kan worden gehost maar ook wordt aangeboden als PaaS- of SaaS-oplossing, faciliteert onder meer het consolidatie- en rapportageproces, intra-group account transaction reconciliation, budgettering en financiële planning.

Om zijn meer dan 500 klanten wereldwijd van consulting- en implementatiesupport te kunnen voorzien voor zijn CPM pakket, heeft Sigma Conso een internationaal partnernetwerk van experts op het gebied van finance en (IT-)consulting om zich heen verzameld. Het netwerk maakt onderscheid tussen drie soorten partners: resellers (bureaus die het mandaat hebben om Sigma Conso oplossingen te verkopen in ruil voor een commissie), referrers (ook bekend als ‘ambassadors’; bureaus die de producten van Sigma Conso aanbevelen aan anderen) en consultants (consultancybureaus die de expertise en capaciteiten in huis hebben om Sigma Conso software te implementeren bij klanten).

Verschillende welbekende consultancyorganisaties behoren tot het partnernetwerk van Sigma Conso, waaronder Grant Thornton, de Big Four (Deloitte, EY, KPMG en PwC), evenals verschillende lokale spelers, zoals Finext (Nederland), CapFinance (Zwitserland), DBA (Frankrijk, vertegenwoordiger van RSM), JW Consulting (Frankrijk) en PML Advisory (Nigeria).

Sigma Conso benoemt Satriun Group tot CPM suite consulting partner

Satriun Group

De meest recente toevoeging aan het Sigma Conso netwerk van consultant-partners is Satriun Group, een consultancybureau met kantoren in Nederland en Zwitserland. Dominique Galloy, Managing Director van Sigma Conso, zegt over het partnership: “We hebben in 2015 een kantoor geopend in Nederland en om onze ontwikkeling in die markt kracht bij te zetten, waren we op zoek naar partners die beschikken over de benodigde business expertise en een goede staat van dienst in CPM-projecten. Satriun Group voldeed aan onze criteria en het leek ons een logische keuze om de krachten te bundelen.”

Galloy stelt dat de Nederlandse markt veel potentie biedt voor zijn bedrijf, aangezien het land de thuisbasis vormt voor tientallen Europese hoofdkantoren van grote internationale bedrijven. “Veel van deze multinationals zijn op zoek naar een oplossing die hun financiële management kan vereenvoudigen. De CPM suite van Sigma Conso sluit perfect aan op de vereisten van deze groepen: de softwareapplicaties zijn flexibel, gebruiksvriendelijk, full-web en hebben een lage total cost of ownership”, vertelt hij. 

Casper van Leeuwen, een van de twee medeoprichters van Satriun Group, zegt in een reactie: “Satriun Group is altijd op zoek naar de beste oplossingen in de markt en gelooft in de efficiency en prestaties van de Corporate Performance Management software van Sigma Conso. We hechten veel belang aan het leveren van toegevoegde waarde aan onze klanten en behalve de business expertise van Sigma Conso, biedt de software bovendien een volledige functionele dekking. We zijn er van overtuigd dat deze partnership ons helpt bij het realiseren van onze gemeenschappelijke doelstellingen.” 

Satriun Group is ook consulting partner van SAP, Oracle, Anaplan, Tagetik, CXO-Cockpit en OneStream Software.