Exact werkt samen met inkoopdienstverlener COPPA

28 juni 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Exact heeft een resellerovereenkomst getekend met COPPA, een dienstverlener voor inkoopvraagstukken.

In november vorig jaar kocht softwarebedrijf Exact ProQuro, een procurement-softwarespecialist. Met de overname voegde Exact inkoopmanagement – van de aankoop van goederen of diensten tot de ontvangst en betaling ervan – toe aan zijn oplossingenportfolio, met daarin onder meer Exact Financials, Exact Globe en Exact Online. De afgelopen maanden is gewerkt aan de volledige integratie tussen ProQuro en de software in het productportfolio van Exact.

Ten tijde van de deal, benadrukte Phill Robinson, CEO van Exact, de grote waarde van de overname. “Effectief inkopen is een essentiële bedrijfsbehoefte, en het is voor bedrijven van belang dat uitgaven beheersbaar zijn. De aanpak van veel bedrijven is echter vaak tijdrovend, kostbaar, foutgevoelig en inefficiënt.” 

Bas Bouwman en Erik Pongers

Waar grote bedrijven doorgaans beschikken over professionele inkoopafdelingen, hebben middelgrote en kleine bedrijven die luxe meestal niet. “De technologie van ProQuro maakt dezelfde voordelen beschikbaar voor het mkb”, aldus Robinson. “Door de integratie tussen financiële en inkoopprocessen krijgen ze meer grip op hun uitgaven.”

Bedrijven die gebruik maken van ProQuro omvatten onder meer: Amarant, Cordaan, Hogeschool Rotterdam, Olympia en Vivat. Zij gebruiken een van de modules van de inkoopoplossing, zoals invoicing (automatisering van factuurverwerking), E-Procurement (ondersteunt het complete inkoop- en bestelproces), Contract Management (overzichtelijk houden van contracten en afspraken) en Reporting (inkoopinformatie voor managers). 

Om de oplossing bij zijn klanten te implementeren, werkt ProQuro samen met diverse voorkeurspartners. Als gevolg van de overgang naar een nieuwe eigenaar, is een van die partners – COPPA – nu een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Exact overeengekomen. Bas Bouwman, partner bij COPPA, toont zich verheugd over het partnership. “We zien bij onze huidige klanten, maar ook in het algemeen een stijgende vraag naar zo’n geïntegreerde oplossing. We verwachten door de combinatie van ProQuro en Exact opdrachtgevers zoals publieke organisaties (gemeenten, veiligheidsregio’s, provincies en waterschappen) en zorginstellingen optimaal te kunnen bedienen.”

Erik Pongers, Account Director bij Exact: “Met de specialistische kennis van COPPA en de intelligente software en tools van Exact, kunnen we de klanten en prospects van COPPA voorzien van één totaaloplossing in de markt.”