Inkoopadviesbureau Coppa stelt Raad van Advies in

03 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Coppa, een inkoopadviesbureau voor de zorg en overheid, heeft een Raad van Advies ingesteld. Drie ervaren bestuurders zijn benoemd tot lid van de raad. 

Joke van Lonkhuijzen is een ervaren bestuurder en toezichthouder in de gezondheidszorg en verzekeringsbranche. Ze startte haar carrière als verpleegkundige en vervulde binnen haar latere loopbaan diverse managementrollen binnen de zorgbranche. In recente fucties maakte ze deel uit van enkele bestuursraden, waaronder die van GGZ InGeest (als voorzitter) en Cordaan. Ook vervulde ze enkele toezichthoudende rollen, als commissaris bij Achmea, Monuta en sinds 2018 als voorzitter van de RvC van accountancy- en adviesorganisatie Baker Tilly.

Oorspronkelijk geschoold als werktuigbouwkundige en bedrijfskundige, heeft Jacques Reijniers gedurende zijn carrière gewerkt binnen zowel de private als publieke sector. Hij geldt als een expert op gebieden als productprocesoptimalisatie, logistiek, (duurzaam) inkopen en interim management. In zijn huidige rol adviseert Reijniers uiteenlopende bedrijven en is hij als docent actief binnen verschillende opleidingen. In zijn eerdere loopbaan is Reijniers als adviseur, partner en bestuurder actief geweest bij de juridische voorganger van PwC – Coopers & Lybrand Management Consultants –, was hij directievoorzitter bij het NIC en was hij als bijzonder hoogleraar inkoopmanagement verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.

Inkoopadviesbureau Coppa stelt Raad van Advies in

David Voetelink is een voormalig KPMG-partner, die aan het hoofd heeft gestaan van de (inmiddels gesloten) Apeldoornse vestiging van het Big Four-kantoor. Ook vervulde hij de rol van voorzitter binnen KPMG Health Care, de zorgpraktijk van het accountancy- en adviesbureau. Vanuit die rol heeft hij uiteenlopende zorg- en non-profit-bedrijven bijgestaan op zijn expertisegebieden als financiële besturing, veranderprocessen, professionalisering van managementinformatie en financiering en de beheersing van grote bouwtrajecten. In zijn vroege loopbaan was Voetelink actief als onderzoeker en docent, evenals binnen de overheid. Sinds 2013 is de ervaren registeraccountant lid van de Raad van Bestuur van Erasmus MC, waar hij de rol van CFO vervult. 

Van Lonkhuizen, Reijniers en Voetelink maken sinds kort deel uit van de speciaal in het leven geroepen Raad van Advies van Coppa, een inkoopprovider gericht op de zorg en overheid die werk biedt aan zo’n tachtig professionals. Het bureau helpt opdrachtgevers met het verbeteren van hun inkoop, bij het begeleiden van Europese aanbestedingen en met purchase-to-pay processen.

Coppa werd in 1997 opgericht door Bas Bouwman en in 2008 traden Jeroen Meijer en Paul Gelderman toe tot de directie. Tot op de dag van vandaag wordt het inkoopbureau geleid door deze drie partners.