Richard Veltman en Eline Albers aan de slag bij Novius

21 juni 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Twee nieuwe professionals zijn bij Novius begonnen: Richard Veltman en Eline Albers. De ervaren adviseurs zullen opdrachtgevers van het bureau ondersteunen op het gebied van succesvolle (digitale) businesstransformaties.

Richard Veltman is een ervaren en breed onderlegde bedrijfs- en IT-architect. Hij kan bogen op jarenlange ervaring in op technologie gebaseerde bedrijfstransformaties, het optimaliseren van end-to-end bedrijfsprocessen, en de introductie van digitale technologieën. Ook beschikt hij over ruime expertise op het gebied van onder meer business- en informatieplanning, applicatie & integratie architecturen en verander- en scenarioplanning.

De afgelopen elf jaar is Richard in verschillende business architect- en consultancyfuncties werkzaam geweest voor DLL, het voormalige De Lage Landen, de leasedochter van Rabobank Groep. Binnen DLL vervulde hij rollen als Senior Business IT Consultant, Team Manager Business Consultancy, Global Business Process Consultant en IT Client Manager Financial Services. Richard is gedurende deze periode bij diverse verandertrajecten en agile transformaties betrokken geweest, waarbij hij zich onder meer richtte op operationele verbetering, IT-vereenvoudiging en digitalisering.

Voor DLL was Richard werkzaam bij de juridische voorloper van CGI (LogicaCMG), waar hij anderhalf jaar de rol van Business Development & Sales Director vervulde. Reeds eerder in zijn loopbaan is hij daar actief geweest als Logistiieke SAP Consultant. In de periode daartussen was hij ruim vijfenhalf jaar actief als Commercieel Solution Architect voor KPN. Richard is bij Novius aangesteld als Senior Business Architect.
Richard Veltman en Eline Albers aan de slag bij NoviusEline Albers heeft de afgelopen jaren binnen zowel de publieke als private sector verschillende project management en consultancyrollen vervuld vanuit VeloA. Het bureau helpt vooral (semi)overheden met onder meer advies en procesbegeleiding, op het snijvlak van personele, organisatorische, financiële en IT-vraagstukken.

Zo deed Eline ervaring op binnen gebieden als organisatie- en cultuurverandering, procesoptimalisatie en ICT implementaties bij onder meer een grote gemeente en een woningcorporatie. Daarnaast richtte ze Kune Campus op, een onderdeel van Kune Group, dat traineeships aanbiedt aan young professionals. Ook was ze verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling van de eigen organisatie. Tijdens haar baan bij VeloA rondde Albers aan de Vrije Universiteit Amsterdam de postgraduate Basisopleiding Management Consulting af, na eerder een Master of Business Administration te hebben behaald aan Universiteit Twente.

Eline is aangesteld als Business Consultant bij Novius, dat zich – met ruim vijftig professionals – specialiseert in onderwerpen op het snijvlak van business en ICT. Novius helpt opdrachtgevers bij het realiseren van businesstransformaties en strategische koerswijzigingen, waarbij ICT en digitalisering een grote rol spelen.