Martijn Smeets als partner aan de slag bij First Consulting

14 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting versterkt zijn partnerteam met de ervaren IT-consultant Martijn Smeets. De kersverse partner zal zich richten op het verder uitbouwen en ontwikkelen van de Business Technology capability van First Consulting.

Martijn Smeets maakt de overstap na een lange carrière bij Accenture, waar hij verschillende leiderschapsrollen vervulde, eerst lange tijd binnen de energiemarkt, later als verantwoordelijke voor de overheids- en gezondheidspraktijk en altijd met een focus op IT. “Accenture is een geweldige omgeving geweest om mij te ontwikkelen”, stelt Smeets over zijn tijd bij het bureau. “In de meer dan twintig jaar heb ik veel mooie impactvolle projecten mogen uitvoeren en leiden, waarbij ik het geluk gehad heb om nagenoeg alle facetten van IT te leren kennen, zowel inhoudelijk als de projectmatige kant ervan.”

“Daarnaast heb ik me altijd kunnen richten op het uitbouwen van de praktijk en het ontwikkelen van de teams en de mensen, voor mij wellicht wel het meest aantrekkelijke deel van het werk als leider. Ik ben Accenture dankbaar hiervoor.”

Bij First Consulting maakt Martijn nu deel uit van het partnerteam. Een nieuwe uitdaging bij een kleinere, maar groeiende partij. Smeets over de keuze voor First: “Na een lange carrière bij een grote corporate wilde ik graag in mijn volgende stap direct kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van een wat kleinere onderneming met kortere lijnen en iets minder ‘corporate controls’.”

Martijn Smeets, Partner, First Consulting

Ondernemende cultuur

Hij voegt toe: “De rol bij First Consulting geeft mij precies deze mogelijkheden in een aantrekkelijk bedrijf dat snel groeit en met aansprekende klanten. Andersom voelde First een match met mijn profiel voor de ontwikkeling van hun Business Technology-praktijk. Een laatste belangrijke reden voor de keuze voor First is de ondernemende cultuur met jonge, ambitieuze, slimme mensen met een gezonde dosis humor.” 

In zijn rol van Partner zal Smeets zich met name richten op de verdere ontwikkeling en uitbouw van Business Technology, dat samen met Business Process en Business Change de drie capabilities vormt binnen het bedrijf. Naast een commerciële verantwoordelijkheid zal hij zich met name ook richten op de uitbreiding en ontwikkeling van de dienstverlening.

Uitbreiden digitale dienstverlening

“First Consulting heeft in het Business Technology-domein een interessant portfolio aan diensten opgebouwd met Low Code (Mendix), Robotic Process Automation (UIPath) en Data & Analytics (Microsoft) als de huidige mooie mix van technologieën, waarmee we onze klanten kunnen helpen bij het digitaliseren van hun processen en meer uit hun data te kunnen halen. Ik zal me in mijn rol gaan richten op het verder versterken en uitbreiden van het portfolio aan digitale diensten”, laat Smeets weten.

Smeets is per 1 juni gestart in zijn nieuwe rol en is enthousiast over zijn nieuwe uitdaging. “Ik zie ernaar uit om in de komende jaren mijn kennis en ervaring in het IT-domein in te zetten om onze business te laten groeien, de mensen te laten groeien en onze klanten te helpen om digitale transformatie succesvol en gecontroleerd te realiseren.”

First Consulting is een snel groeiende consultingorganisatie met ruim 245 professionals, die werken aan operationele vraagstukken voor klanten in diverse sectoren. Het bureau onderscheidt zich in de markt naar eigen zeggen door “diepgaande proces- en systeemkennis te combineren met operationele realisatiekracht”.